Transformă o criză în aur, auto-izolare pentru pacea interioară. Cum să meditezi şi de ce mindfulness poate fi îndrumarea ta spirituală.

„Nu este o glumă” COVID-19
March 20, 2020
Proiect Auto
March 21, 2020

Transformă o criză în aur, auto-izolare pentru pacea interioară. Cum să meditezi şi de ce mindfulness poate fi îndrumarea ta spirituală.

În fiecare criză, există întotdeauna o oportunitate, chiar și în cazul focarului COVID-19 care a infectat mai mult de 250.000 de persoane și a luat cel puțin zeci de mii de vieți până acum. Printre mai multe măsuri emise de guverne din întreaga lume pentru a opri răspândirea virusului, cel mai bun este de lucru de acasă ca cea mai bună formă de distanțare socială.

Nu numai că este o mare oportunitate de a minimiza contactul cu oamenii fizic, ci și un moment perfect pentru a minimiza contactul cu rețelele sociale. În loc să vă aplecați peste smartphone-ul dvs. și să vă simțiți fără speranță și paranoici cu inundația de știri despre izbucnire, am putea să ne întoarcem de la el și să ne concentrăm asupra noastră și asupra vieții noastre.

Puteți să vă declutați casa, să învățați un lucru nou în serios, să începeți o nouă rutină sau să veniți cu un nou proiect. Dar în timp de criză, nu e nimic mai important decât să te însănătoşeşti mental pentru această situaţie. Importanța meditației nu poate fi subliniată suficient mai ales atunci când lumea este în haos.

Există două tipuri de meditație: Anapanasati (concentrare) și meditația Vipassana (mindfulness).

Cum să începeți, învățați de la Maestrul de meditație Vipassana Acharavadee Wongsakon.

Concentrarea este atunci când mintea se concentrează pe o emoție statică. Cu alte cuvinte, acordăm o atenție deplină unui lucru dat pentru minte. Este foarte greu să reușești în orice moment când avem o minte vulnerabilă și instabilă. O astfel de stare de spirit ne face să renunțăm cu ușurință la orice obstacole și lipsă de pace interioară.

Beneficiile practicii de meditaţie

Practica concentrării ne va ajuta mintea să fie mai puternică și mai stabilă. De asemenea, rezultatul său ne poate ajuta să fim mai inteligenți și să avem o memorie mai clară.

Practica de concentrare există nu numai în budism, ci și în alte religii. Fiecare religie are propria sa tehnica de concentrare, dar tehnica de concentrare a lui Buddha este atenția asupra respirației numită „Anapanasati Meditație”. În această tehnică, ne concentrăm atenția asupra respirației noastre prin fixarea minții la nări fără a cânta mantre. Respirația va deveni un instrument pentru crearea liniștii minții, nu pentru analizarea și urmărirea oricăror gânduri plutitoare în timpul meditației. Pur și simplu ne antrenăm mintea să rămână pe un punct static, cum ar fi respirația. Pare dificil de practicat la început, dar în cele din urmă oferă o mulțime de beneficii.

De-a lungul istoriei, distanţarea socială şi şederea acasă s-au dovedit a salva milioane de vieţi în timpul pandemiilor. Deci, de ce nu transformi criza într-o oportunitate de a salva sufletul tău prea? Claritatea mentală și concentrarea cultivată prin meditație vă vor ajuta să vedeți prin toate obstacolele din viață chiar și într-o situație de viață și de moarte precum cea cu care ne confruntăm acum.

Cunoașterea Fundației Buddha

www.knowingbuddha.org

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW