Întrebări și răspunsuri Problema 11

„Întrebări și răspunsuri, Volumul 19”
February 24, 2020
“The Counter Power”
February 24, 2020

Întrebări și răspunsuri Problema 11

Răspunse de Vipassana Maestru Acharavadee Wongsakon

(Vă rugăm să găsiți versiunea thailandeză de mai jos)

Menținerea celor 5 precepte și practicarea Dhammei sunt ceea ce budiști ar trebui să urmeze. Cu toate acestea, dacă cineva acordă atenție doar practicării Dhammei pentru a se elibera, dar nu concentrându-se pe protejarea budismului, cum ar putea merge religia mai departe? Această întrebare este foarte interesantă.

Întrebare: Dragă profesoară foarte respectată. Când budiştii îşi doresc să găsească o cale de a pune capăt suferinţelor, eliberându-se de ciclul renaşterii, dar niciodată nu acordă atenţie importanţei protejării budismului, aşa cum se vede într-un caz de insultă a statuii lui Buddha şi numele fondatorului religiei care a dat calea preţioasă de a pune capăt suferinţelor. Este o astfel de persoană considerată egoistă și nerecunoscătoare? Cum să le spui despre importanța în acest moment?

Răspuns: Nu este păcat nici nu este meritoriu, deoarece acțiunile nu susțin viața și eliberarea. Meritul de a proteja budismul este un mare merit provenit din recunoștința și sacrificiul fericirii personale pentru a arăta puterea, dar dacă nu ne-am sacrificat sau am fost blocați cu ștreangul obligatoriu că adesea credem că este atât de important că nu ieșim din ea pentru a lua măsuri. Apoi, nu va exista nici merit, nici prestigiu (Barami), fără ca progresul în Dhamma este abia inițiat, deoarece persoana refuză să facă schimb și să dea ceva chiar și un mic efort.

În cazul în care copiii nu protejează părinții lor, permițând altora să invadeze și să facă tot ce le place părinților lor, este egal cu modul dat pentru ei. Cu toate acestea, cu o minte neintenționată fie că este vorba doar de a fi leneș sau de a fi preluat de impurități (Kiles) rezultând în a deveni un sclav al Karmei, precum și de ciclul renașterii copleșitor. Apelând această karma sau nu, vă puteți da seama singur răspunsul. În ceea ce privește gândirea altor oameni care nu își dau seama chiar de acest lucru, au șansa de a lua o astfel de acțiune, de ce încă trăiesc bine. Să trăieşti bine aici înseamnă bine în modul lumeşti.

În cele din urmă, ei nu sunt în măsură să scape de ciclul de karma și vor fi înecați în ciclul renașterii, deoarece sunt neglijenți față de datoria lor de a nu crea merit și Barami în mod corect, doar cumpărături în jurul valorii de merit. Astfel, ei vor trebui să suporte ca atare rezultatul menționat.

Viața nu este întotdeauna netedă, atunci când întâmpinați obstacole sau probleme în care necesită un ghid. Vă rugăm să profitați de această ocazie pentru a trimite întrebările dvs. printr-un e-mail la „Napalada.Suriyunt@hotmail.com” Întrebările dvs. vor fi clarificate cu îndrumarea pentru modul de viață cu „Conștiința” și „Dhamma”.

Traducere de Wichuda Kaiskaew

- De ce? - De ce?

- Cum să nu te mai pui? - Cum să nu mai ai?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Cum să nu te mai pui la loc!

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Bombe În plus, nu se poate face nici o problemă, nici o problemă.

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Cum să nu te mai abţii? Cicatu Cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult? Pachetar

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Cum se poate! - Cum se poate! - Cum să nu te mai pui la loc! Bahnnnttttttttttung Cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Cum să nu te mai abţii? - Cum să nu te mai pui?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu. Napalada.Suriyunt@hotmail.com

The Buddhist News

FREE
VIEW