Pitanja i odgovori Broj 11

"Pitanja i odgovori, svezak 19"
February 24, 2020
“The Counter Power”
February 24, 2020

Pitanja i odgovori Broj 11

Odgovorio Vipassana Master Acharavadee Wongsakon

(Pronađite tajlandsku verziju ispod)

Održavanje 5 propisa i vježbanje Dhamme su ono što bi budisti trebali slijediti. Međutim, ako netko obraća pažnju samo na prakticiranje Dhamme kako bi se oslobodio, ali ne fokusirajući se na zaštitu budizma kako bi religija mogla nastaviti? Ovo pitanje je vrlo zanimljivo.

Pitanje: Poštovani učitelju. Kada budisti nastoje pronaći način da okončaju patnje, oslobađajući se od ciklusa ponovnog rođenja, ali nikada ne obraćaju pažnju na važnost zaštite budizma kao što se vidi u slučaju uvrede statue Bude i imena osnivača religije koji je dao dragocjen način da okonča patnje. Da li se takva osoba smatra sebičnom i nezahvalnom? Kako im reći o važnosti u ovom trenutku?

Odgovor: Nije grešno niti je zaslužan jer akcije ne podržavaju život i oslobođenje. Zasluga od zaštite budizma je velika zasluga nastala iz zahvalnosti i žrtvovanja osobne sreće pokazati moć, ali ako nikada nismo žrtvovali ili zaglavili s vezivnom omčom za koju često mislimo da je toliko važno da ne izlazimo iz nje da poduzmemo bilo kakve radnje. Tada neće biti ni zasluga niti prestiža (Barami), bez njih napredak u Dhammi jedva inicira jer osoba odbija razmjenjivati i dati bilo što čak i mali napor.

Ako djeca ne štite svoje roditelje dopuštajući drugima da napadnu i rade što god žele svojim roditeljima, to je jednako udanom mjestu njima. Međutim, s nenamjernim umom bilo da je to samo lijen ili da se preuzima od strane nečistoća (Kiles) što rezultira postati rob karme, kao i da je ciklus ponovnog rođenja je nadmoćno. Pozivanje ove karme ili ne, možete sami shvatiti odgovor. Što se tiče razmišljanja drugih ljudi koji to ne shvaćaju, imaju priliku poduzeti takvu akciju, zašto još uvijek dobro žive. Živjeti dobro ovdje znači dobro na svjetovni način.

Na kraju, oni nisu u stanju pobjeći iz ciklusa karme i bit će utopljeni u ciklusu ponovnog rođenja jer su nemarni prema svojoj dužnosti ne stvarajući zasluge i Barami na pravi način, samo kupujući okolo za zasluge. Dakle, oni će morati podnijeti kao takav spomenuti rezultat.

Život nije uvijek glatka, kada se susreće s bilo kakvim preprekama ili problemima u kojima zahtijeva vodič. Molimo Vas da iskoristite ovu priliku da pošaljete svoja pitanja putem e-maila na "Napalada.Suriyunt@hotmail.com" Vaša pitanja će biti razjašnjena sa smjernicama za način življenja sa "Svijest" i "Dhamma".

Preveo Wichuda Kaiskaew

Željeznički kolodvor 11:11

ตราราราราราราราราราน วงัราาราราราาราราราน

地ารรรรรรรราราราาราารารราาาราราาราาราราาราาาราาราราาาราาราราารารรรรารรรััーーンパーパーーーパーーーーーーーパーーーーーーーパーーーーーーーーーーーーーーーーーーーート Lenovo S960 60 m2 (24.05.2018) Željeznički kolodvor (engl.))

Podrška za รารารราราราราาราราราราาราร่างาราราราาราาราาราราาราราร่าราาราราราราราราราราราราราราร่าารวาร่ารวาราร่าราราราราร่าราราราราราราราราราราราตาราาราารารัาาาราารารราราาราราราารารารรรราาาราาราาััาาาาราาราาาราราาาราาาารัาัาาารััาาาาาัััััััาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาารงงงัััาััาัารัาราาราราราารารางาราางาางาาางาาราาราาางาาาางราาางราาราาราราารราาัััััััััาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาาารััััััาPoremećaji าวร่าางไรัาาางงวารงารงรงงรงารรรรัาาัาาาาาาราาาารราาารรา

株式会社ティーエフカンパンパート、インパーーーエフカンンパニーエフカンパニーエフカンパンパーート Stoga, imajte na umu da će vam pomoći da se obratite pozornost na činjenicu da je to ono što želite. Željeznički kolodvor (engl.) Željeznički kolodvor Željeznički kolodvor (engl.)) Željeznički kolodvor

Stoga, imajte na umu da će vam pomoći da se obratite pozornost na činjenicu da će vam pomoći da se obratite pozornost na činjenicu da će vam pomoći da se obratite pozornost na to što se ne može dogoditi. ร่าร่าาราร่าาน ่ไร่ไไร่ไราราราราราาราราราาราารารารราารารรรรรรารรรรรรรารรรรรรารารารรารารรรารรรารรรารรรรรารรรรรรรารรรรรรรรรรรารรรรรรรรรรรรรŽeljeznički kolodvor (Željeznički kolodvor)), što znači da je to moguće? าไ่รัาาน 公寓,住宿在ไรราราร่่่น่นาารรรารารารารารรรรรรร่าร่าารรรรรรรรรรรรรรรรรรััาาััパニーーーンパーーート

Željeznički kolodvor (engl.)) Stoga, imajte na umu da će vam pomoći da se obratite pozornost na činjenicu da će vam pomoći da se obratite pozornost na to što se ne može dogoditi.

Stoga, imajte na umu da će vam pomoći da se obratite pozornost na to što više ne možete vidjeti. Željeznički kolodvor: Napalada.Suriyunt@hotmail.com のカンパニーート: ОТКРАНИНИНИНИНИНИНИНИЛИНИНИНИНИНИНИНИНИНИНИНИНИНИНИННИННИННО"

The Buddhist News

FREE
VIEW