Top 10 meditacija aplikacije izvukao u $195M u 2019, gore 52% od 2018

Kako budizam širi pisani jezik širom svijeta
January 30, 2020
Budistički samostani u Tibetu zatvoreni; Infekcije koronavirusa potvrđene u tibetanskim regijama Kine
January 31, 2020

Top 10 meditacija aplikacije izvukao u $195M u 2019, gore 52% od 2018

Sarah Perez @sarahintampa 31. siječnja 2020.

Slikovni krediti: Senzor Tower

Milenijska opsesija wellnesom i samoskrbi dovela je do procvata poslovanja za meditaciju aplikacija. U prvom kvartalu 2018. godine, aplikacija obavještajna tvrtka Sensor Tower izvijestila je da je top 10 aplikacija "self-care" povukla u nekih $27 milijuna prihoda. Ubrzajte naprijed do kraja 2019. godine, a brojevi su se znatno povećali. Prema najnovijim podacima Sensor Tower, samo 10 najboljih aplikacija za meditaciju u 2019. godini — podskup aplikacija za samostalnu njegu — naraslo je na 195 milijuna dolara. To je povećanje od 52% u odnosu na prethodnu godinu.

Aplikacije za meditaciju već su vodile tržište aplikacija za samostalnu njegu 2018. godine, s aplikacijama kao što su Calm, Headspace i 10% Sretniji prihod od vožnje. Ostale aplikacije za samostalnu njegu usmjerene na svjesnost ili jogu bile su popularne, ali i dalje niz ljestvice.

Tijekom 2018. godine, prvih 10 meditacijskih aplikacija završilo je generirajući 128 milijuna dolara prihoda. To je bio ogroman porast od samo nekoliko godina prije, kada je top 10 meditacija aplikacija 2015 samo izvukao u nešto više od 8 milijuna dolara prihoda.

U 2019. godini, top 10 meditacija aplikacija porasla prihode na 195 milijuna dolara.

Međutim, samo su dvije aplikacije bile na top 10 listi od 2015. godine. Mirno, za koje se procjenjuje da je u 2019. godini zaradio 92 milijuna dolara, i Headspace, koji je zauzeo 56 milijuna dolara. Obojica su također povećali prihodi u odnosu na prethodnu godinu, na 46%, odnosno 33%.

Rast prihoda dolazi iz ne samo aktivne baze korisnika, već od onih koji još uvijek pronalaze ove aplikacije po prvi put. U 2019. godini 52 milijuna korisnika prvi put preuzelo je jednu od najboljih 10 meditacijskih aplikacija, na primjer, u odnosu na 15,6% u odnosu na 2018. Mirno i Headspace vodio je put ovdje, kao i, s 24 milijuna i 13 milijuna novih korisnika u 2019, respektivno.

Unatoč njihovoj popularnosti, samoskrb nije vrhunska kategorija na App Storeu. Umjesto toga, aplikacije se obično nalaze u kategoriji "Zdravlje i fitness" zajedno s aplikacijama za vježbanje, aplikacijama za dijetu i brojačima kalorija, uređajima za praćenje kondicije i drugima.

Ali aplikacije i dalje rade dobro. Trenutno je Calm aplikacija br. 1 "Zdravlje i fitness" u ovoj kategoriji, a Headspace je broj 5 na Appleovom iOS App Storeu.

Postoji niz razloga zašto su ove aplikacije postale toliko popularne posljednjih godina. Do neke mjere, to bi moglo biti povezano s tisućljećima stil života. Ova demografska je izabrala da se uda kasnije u životu i odgodi da ima djecu. To im je dalo više vremena da ostanu usredotočeni, u usporedbi s prethodnim generacijama. Oni su također odrasli s pristupom internetu, dajući im mogućnost da saznaju više o wellness i self-care, općenito.

Osim toga, uvijek na internet povezivost je izvijestio da dovodi do tjeskobe i depresije - ovisno o tome kako vrijeme zaslona koristi pojedinac. Dok samo vrijeme zaslona ne uzrokuje štetu, način na koji se koristi može. Aplikacije za samostalnu njegu, a posebno aplikacije za meditaciju, pomažu u ublažavanju takvih problema. (Iako, treba istaknuti, oni nisu rješenje za duševne bolesti.)

Aplikacije su također imale koristi od prebacivanja na pretplate, u smislu povećanja prihoda. Tijekom vremena, kategorija će vjerojatno rasti dalje.

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW