κορυφή 10 εφαρμογές διαλογισμού τράβηξε το $195M στην 2019, πάνω 52% από 2018

Πώς ο Βουδισμός εξαπλωθεί γραπτή γλώσσα σε όλο τον κόσμο
January 30, 2020
Βουδιστικά μοναστήρια στο Θιβέτ Κλειστά. Λοιμώξεις από κορωναϊό επιβεβαιώθηκαν σε θιβετιανές περιοχές της Κίνας
January 31, 2020

κορυφή 10 εφαρμογές διαλογισμού τράβηξε το $195M στην 2019, πάνω 52% από 2018

Σάρα Περέζ @sarahintampa 31 Ιανουαρίου 2020

Μονάδες εικόνας: Πύργος Αισθητήρων

Η εμμονή της χιλιετίας με την ευεξία και την αυτοφροντίδα έχει οδηγήσει σε μια ακμάζουσα επιχείρηση για εφαρμογές διαλογισμού. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, η εταιρεία πληροφοριών app Sensor Tower ανέφερε τις κορυφαίες 10 εφαρμογές «αυτο-φροντίδας» είχε τραβήξει σε περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Fast-forward στο τέλος του 2019, και οι αριθμοί έχουν πάρει πολύ υψηλότερο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Sensor Tower, μόνο οι 10 κορυφαίες εφαρμογές διαλογισμού του 2019 — ένα υποσύνολο εφαρμογών «αυτο-φροντίδας» — αυξήθηκαν σε 195 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι μια αύξηση 52% σε ετήσια βάση.

Οι εφαρμογές διαλογισμού είχαν ήδη οδηγήσει την αγορά εφαρμογών αυτοεξυπηρέτησης πίσω στο 2018, με εφαρμογές όπως το Calm, το Headspace και το 10% πιο ευτυχισμένα έσοδα οδήγησης. Άλλες εφαρμογές αυτοεξυπηρέτησης που επικεντρώθηκαν στην προσοχή ή τη γιόγκα ήταν επίσης δημοφιλείς, αλλά πιο κάτω στα διαγράμματα.

Κατά τη διάρκεια του 2018, οι 10 κορυφαίες εφαρμογές διαλογισμού από μόνες τους κατέληξαν να παράγουν έσοδα 128 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή ήταν μια τεράστια αύξηση από λίγα χρόνια πριν, όταν οι 10 κορυφαίες εφαρμογές διαλογισμού του 2015 είχαν τραβήξει μόλις πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Το 2019, οι 10 κορυφαίες εφαρμογές διαλογισμού αυξήθηκαν τα έσοδα σε $195 εκατομμύρια.

Μόνο δύο εφαρμογές, ωστόσο, βρίσκονται στην πρώτη λίστα 10 από το 2015. Ηρεμία, η οποία εκτιμάται ότι έχει ανέλθει 92 εκατομμύρια δολάρια το 2019, και Headspace, η οποία ανήλθε $56 εκατομμύρια. Και τα δύο έσοδα παρουσίασαν αύξηση σε ετήσια βάση, σε 46% και 33% αντίστοιχα.

Η αύξηση των εσόδων προέρχεται όχι μόνο από μια ενεργή βάση χρηστών, αλλά από εκείνους που εξακολουθούν να βρίσκουν αυτές τις εφαρμογές για πρώτη φορά. Σε 2019, 52 εκατομμύρια χρήστες για πρώτη φορά κατεβάσει μία από τις κορυφαίες 10 εφαρμογές διαλογισμού, για παράδειγμα, αύξηση 15,6% από 2018. Η ηρεμία και η Headspace οδήγησαν και εδώ, με 24 εκατομμύρια και 13 εκατομμύρια νέους χρήστες το 2019, αντίστοιχα.

Παρά τη δημοτικότητά τους, η αυτο-φροντίδα δεν είναι μια κατηγορία κορυφαίου επιπέδου στο App Store. Αντίθετα, οι εφαρμογές αναφέρονται συνήθως στην κατηγορία «Υγεία και φυσική κατάσταση» μαζί με τις εφαρμογές άσκησης, τις εφαρμογές δίαιτας και τους μετρητές θερμίδων, τους ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης και άλλους.

Αλλά οι εφαρμογές εξακολουθούν να τα πάνε καλά. Προς το παρόν, το Calm είναι η εφαρμογή Νο 1 «Υγεία και Fitness» σε αυτή την κατηγορία και το Headspace είναι Νο. 5 στο iOS App Store της Apple.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυτές οι εφαρμογές έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Σε κάποιο βαθμό, μπορεί να συνδέεται με τον τρόπο ζωής των χιλιετιών. Αυτή η δημογραφική επέλεξε να παντρευτεί αργότερα στη ζωή και να καθυστερήσει την απόκτηση παιδιών. Αυτό τους έδωσε περισσότερο χρόνο να παραμείνουν αυτοσυγκεντρωμένοι, σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές. Έχουν επίσης μεγαλώσει με πρόσβαση στο διαδίκτυο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για την ευεξία και την αυτοφροντίδα γενικά.

Επιπλέον, η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι οδηγεί σε άγχος και κατάθλιψη — ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του χρόνου οθόνης από το άτομο. Ενώ ο χρόνος οθόνης από μόνος του δεν προκαλεί βλάβη, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται μπορεί. Οι εφαρμογές αυτοφροντίδας, και ιδιαίτερα οι εφαρμογές διαλογισμού, βοηθούν στην κατευνασμό αυτού του είδους των προβλημάτων. (Αν και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν αποτελούν λύση για ψυχικές ασθένειες.)

Οι εφαρμογές έχουν επίσης επωφεληθεί από τη στροφή προς τις συνδρομές, όσον αφορά την αύξηση των εσόδων τους. Με την πάροδο του χρόνου, η κατηγορία είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω.

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW