„Fiecare om pentru el însuși, fiecare karma pentru el însuși... atunci cum vom trăi?”

No one can design his own life entirely
February 24, 2020
„Întrebări și răspunsuri, Volumul 32”
February 24, 2020

„Fiecare om pentru el însuși, fiecare karma pentru el însuși... atunci cum vom trăi?”

de Maestrul Acharavadee Wongsakon

(Vă rugăm să găsiți versiunea thailandeză de mai jos)

Am primit o întrebare cu privire la o chestiune interesantă și am văzut că ar trebui să fie scris ca o idee clară, deoarece în societatea Dhamma, oamenii sunt conduși la frica de karma și devine fiecare om pentru el însuși, ei tind să-și abandoneze îndatoririle și acțiunile corespunzătoare.

Studentul meu ma întrebat că, în timp ce ea a fost blocat în munca ei, dar cineva a îndemnat-o să-l ajute în primul rând, ea a crezut că nu a fost momentul potrivit și că nu a fost corect și, prin urmare, a spus că ea ar trebui să termine munca ei mai întâi și apoi ea l-ar ajuta. Apoi, ea a fost îndemnată din nou la punctul în care ea a trebuit să ajute, dar cu mintea resentimente. Întrebarea este ce a făcut ea este corect sau nu?

Dacă ai fi fost tu, ce ai crede?

Răspunsul meu este: „Corectitudinea este supremă în regulile lumeşti, însă îndurarea este mai presus de orice.”

Cei cu inima curată pot fi buni atât cu prietenii, cât și cu dușmanii, atât cu cei care fac cât și cu victimele. Dacă v-ați practicat mintea, veți avea compasiune să vă faceți timp să-l ajutați. Dar înainte de a ajuta, trebuie să-i explici că de data aceasta nu este de fapt momentul potrivit. Dar văzându-l în necaz, te va ajuta cu compasiune.

O altă întrebare este că atunci când vedem comportamentul greșit în societate și este deja răspândit în social media, ar trebui să criticăm pentru dreptate în societate? Răspunsul persoanei care a fost întrebat este că oricine vrea să facă și să spună ceva, este karma lui, dar dacă îl criticăm sau îi răspundem, aceasta este karma noastră.

Într-adevăr, există detalii interesante în răspuns, atât corecte, cât și inexacte. Dar a fost cineva a adus acest răspuns la mine din nou ca el a avut îndoieli și conflict în inima lui. Deci, aș dori să împărtășesc opinia mea că atunci când oamenii văd comportamentul necorespunzător al altor oameni în societate, atunci ei reacționează pentru a păstra dreptatea, este considerat adecvat. În caz contrar, va fi neglijență.

Cuvintele „renunțarea” și „neglijența” sunt întotdeauna utilizate în mod abuziv. Mulți oameni nu sunt clari în sensul minții neatașate, atunci duce la neglijență. Orice opinii cu privire la social media sau alte forme pot fi exprimate, dar trebuie să fie luate în considerare cu atenție. Nu urmaţi tendinţele sociale. Nu lasa mintea ta să fie părtinitoare. Doar ține cont de faptul că este doar pentru menținerea dreptății. Dacă rămânem la principiul că oricine face ceva este totul despre el, trebuie doar să aibă grijă de problemele noastre, atunci societatea nu poate supraviețui. Știind ce este bine sau rău bazat pe moralitatea și etica fundamentală, trebuie să sprijinim făptuitorii de bine și să ajutăm la oprirea și corectarea comportamentului greșit, nu doar să plutească de-a lungul.

Lumea continuă să se înrăutățească din cauza neglijenței. Oamenii nu sunt suficient de curajoși să facă ceea ce trebuie și să se teamă de karma rea, dar nu pot păstra nici măcar cele cinci precepte. Spunerea că „Este fiecare om pentru el însuși, noi doar avem grijă de noi înșine” trebuie să fie luate în considerare cu atenție, deoarece acestea sunt atât adevărate, cât și înșelătoare, utile și dăunătoare. Ele trebuie să fie înțelese clar că este vorba de practicarea minții, nu de a adăuga mai multă aromă. Putem ajuta la menținerea dreptății și la rezolvarea problemelor de coexistență pașnică în societate. În același timp, vom avea ocazia să creăm merit și să rezolvăm nodul în mintea noastră.

Maestre Acharavadee Wongsakon

Sursa: Selectat din învățătura Maestrului „Fiecare om pentru el însuși, fiecare karma pentru el însuși... atunci cum vom trăi?” , 14 ianuarie 2016.

Citez

Dacă rămânem la principiul că oricine face ceva este totul despre el, trebuie doar să aibă grijă de problemele noastre, atunci societatea nu poate supraviețui. Știind ce este bine sau rău bazat pe moralitatea și etica fundamentală, trebuie să sprijinim făptuitorii de bine și să ajutăm la oprirea și corectarea comportamentului greșit, nu doar să plutească de-a lungul.

Traducere de Nilobon Waiyaworn

„Ce este asta?”

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Cum să nu te mai pui la loc!

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

- Ce? - Ce? - Ce?

Cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Cum să nu te mai pui? - Cum să nu te mai abţii?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? În plus, nu se poate face nici o problemă, nici o problemă. - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Pachetar

- Ce este? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Akko

- Cum să nu te mai pui? - Cum să nu mai ai?

- Ce este? - Ce? - Ce? - Ce? 14 Candale

Bombe

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Cum să nu te mai pui? - Cum să nu te mai pui?

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW