„Credinţa preia conducerea”

Answers for everyday life Volume 25
February 24, 2020
“Can gods really help people?”
March 11, 2020

„Credinţa preia conducerea”

Viaţa începe cu credinţa. Este greu pentru cineva să aibă încredere în nivelul de practică pentru a ajunge la eliberarea spirituală. Majoritatea oamenilor își trăiesc viața doar pentru a-și satisface propriile dorințe. Pentru a face merite, ei aleg doar să respecte preceptele și să dea lucruri, deschizând calea spre cer. Cu toate acestea, ei nu reușesc să ajungă la Nirvana deoarece le lipsește credința în ei înșiși și le lipsește calea care îi face să creadă că pot ajunge la Nirvana.

Viața, fie că este o cale lumească sau Dhamma, trebuie să aibă credință ca forță motrice pentru a ajunge la destinație.

În viața ta, dacă crezi că ești inteligent, puterea unei astfel de credințe va ieși în evidență și va umbri toate complexele tale de inferioritate, făcându-te de succes.

De asemenea, în ceea ce privește practica meditației, dacă începeți cu cuvântul „nu”, acest cuvânt vă va suprima viața până la ultima suflare. Prin urmare, trebuie să vă începeți viața cu cuvântul „poate”; eu pot. Chiar dacă practica de astăzi nu este bună, trebuie să continui să încerci din nou mâine. Poate că eşuezi uneori, dar nu trebuie să te predai destinului pentru totdeauna.

Datorită puterii Kilesa (impuritățile) ascunse în mintea noastră, oamenii tind să ia lucrurile pe care le-au primit de la sine. De exemplu, unii oameni nu le place să trăiască în țara lor de origine. Vor să trăiască într-o altă ţară unde cred că e mai bine.

Viaţa e scurtă. Ne-am născut şi am trăit o anumită perioadă de timp înainte de a muri. Cu toate acestea, înainte de a muri, nu trebuie să trăim o viață lipsită de valoare. Perseverați în practicarea meditației ca adevărații budiști. Lăsați bunătatea ca o moștenire pentru voi înșivă și pentru ceilalți să vă amintiți și pentru îngeri să laude. Nu te ruga şi cere de la Buddha. Nu fi doar o rugăciune bună.

Răsplătești budismul.

Arată-ţi recunoştinţa faţă de Buddha şi lasă lumea să vadă evident că sunt budist. Corpul şi mintea mea aparţin budismului. Respiraţia mea nu va fi inutilă, ci este dedicată protejării budismului şi restabilirii demnităţii lui Buddha până la ultima suflare.

Maestre Acharavadee Wongsakon

Sursa: Un rezumat al „Credinţa preia conducerea”, pe blogul Techo, 17 aprilie 2012

Citate

Viaţa e scurtă. Lăsați bunătatea ca o moștenire pentru voi înșivă și pentru ceilalți să vă amintiți și pentru îngeri să laude. Arată-ţi recunoştinţa faţă de Buddha şi lasă lumea să vadă evident că sunt budist. Corpul şi mintea mea aparţin budismului. Respiraţia mea nu va fi inutilă, ci este dedicată protejării budismului şi restabilirii demnităţii lui Buddha până la ultima suflare.

Traducător: Pimchanok Thanitsond

„Lubo”

De asemenea, în cazul în care se află în această lună, în care se află un loc în care se află un loc în care se află în această lună, în care se află un loc în care se află în această lună, în care se află un loc de nerespectare a unei astfel de probleme. În cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care În cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care Sri de la De asemenea, în cazul în care se află în această lună, în care se află un loc în care se află un loc în care se află un loc în care se află un loc în care se află în această lună. În cazul în care, în cazul în care, în cazul în care În cazul în care, în cazul în care, în cazul în care

În cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care De asemenea, în cazul în care se află în această lună, în care se află o parte din această lume, în care se află o parte din această lume, în care se poate spune că este o problemă de a se putea afla în această lună. De asemenea, în cazul în care, în cazul în care

În cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care În cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care În cazul în care, în cazul în care

De asemenea, în cazul în care se află în această lună, în care se află un joc de la un an la un an de la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an de la un an la un an la un an la un an la un an de la un an de la un an la un an la un an la un an la un an la un an de la un an. În cazul în care, în cazul în care acest lucru a fost scris în limba engleză, în care a fost nevoie de un joc de la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an de la un an la un an la un an de la un an de la un an la un an la un an la un an la un an la un an la un an la un an la un an la un an. รารรราาาานาาานาาาาารราานาานานรรรรรรรรรรรรรรรรรรรรรราาาาาาาาาาาาาาร De asemenea, în cazul în care se află în această lună, în care se află o parte din această lume. De asemenea, în cazul în care În cazul în care, în cazul în care, în cazul în care

În cazul în care, în cazul în care, în cazul în care, în cazul în care

„Techoblog 17” Techoblog 17

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW