«Η πίστη παίρνει το προβάδισμα»

Answers for everyday life Volume 25
February 24, 2020
“Can gods really help people?”
March 11, 2020

«Η πίστη παίρνει το προβάδισμα»

Η ζωή αρχίζει με πίστη. Είναι δύσκολο για κάποιον να έχει πίστη στο επίπεδο της άσκησης για να φτάσει στην πνευματική απελευθέρωση. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους. Για να κάνουν αξία, επιλέγουν απλά να τηρούν εντολές και να δίνουν πράγματα, ανοίγοντας το δρόμο για τον ουρανό. Ωστόσο, αποτυγχάνουν να φτάσουν στη Νιρβάνα επειδή δεν έχουν πίστη στον εαυτό τους και δεν έχουν το μονοπάτι που τους κάνει να πιστεύουν ότι μπορούν να φτάσουν στη Νιρβάνα.

Η ζωή, είτε κοσμική είτε το μονοπάτι του Ντάμμα, πρέπει να έχει πίστη ως κινητήρια δύναμη για να φτάσει στον προορισμό.

Στη ζωή σας, αν πιστεύετε ότι είστε έξυπνοι, η δύναμη μιας τέτοιας πίστης θα ξεχωρίσει και θα επισκιάσει όλα τα κόμπλεξ κατωτερότητας σας, καθιστώντας σας επιτυχημένο.

Ομοίως, όσον αφορά την πρακτική του διαλογισμού, αν ξεκινήσετε με τη λέξη «δεν μπορεί», αυτή η λέξη θα καταστείλει τη ζωή σας μέχρι την τελευταία σας πνοή. Ως εκ τούτου, πρέπει να ξεκινήσετε τη ζωή σας με τη λέξη «μπορεί». Μπορώ. Παρόλο που η πρακτική σας σήμερα δεν είναι καλή, πρέπει να συνεχίσετε να προσπαθείτε ξανά αύριο. Μπορεί να αποτύχεις μερικές φορές αλλά δεν πρέπει να παραδοθείς στο πεπρωμένο για πάντα.

Λόγω της δύναμης του Kilesa (ακαθαρσίες) που κρύβεται στο μυαλό μας, οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν τα πράγματα που έχουν ως δεδομένα. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι δεν τους αρέσει να ζουν στη χώρα τους. Θέλουν να ζήσουν σε μια άλλη χώρα όπου πιστεύουν ότι είναι καλύτερο.

Η ζωή είναι μικρή. Γεννηθήκαμε και ζούμε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν πεθάνουμε. Ωστόσο, πριν πεθάνουμε, δεν πρέπει να ζήσουμε μια άχρηστη ζωή. Να επιμείνουμε στην εξάσκηση του διαλογισμού σαν αληθινοί Βουδιστές. Αφήστε την καλοσύνη ως κληρονομιά για τον εαυτό σας και τους άλλους να θυμάστε και για τους αγγέλους να επαινέσω. Μην προσεύχεσαι και ρωτάς από τον Βούδα. Μην είσαι απλά μια καλή προσευχή.

Να ανταποδώσεις τον Βουδισμό.

Δείξε την ευγνωμοσύνη σου στον Βούδα και άσε τον κόσμο να δει ότι είμαι Βουδιστής. Το σώμα και το μυαλό μου ανήκουν στον Βουδισμό. Η ανάσα μου δεν θα είναι άχρηστη αλλά είναι αφιερωμένη στην προστασία του Βουδισμού και την αξιοπρέπεια του Βούδα μέχρι την τελευταία μου πνοή.

Δάσκαλος Αχαραβαντέ Γουόνγκσακον

Πηγή: Μια περίληψη της «Πίστη παίρνει το προβάδισμα», στο Techo Blog, 17 Απριλίου 2012

Αποσπάσματα

Η ζωή είναι μικρή. Αφήστε την καλοσύνη ως κληρονομιά για τον εαυτό σας και τους άλλους να θυμάστε και για τους αγγέλους να επαινέσω. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου στον Βούδα και άσε τον κόσμο να δει ότι είμαι Βουδιστής. Το σώμα και το μυαλό μου ανήκουν στον Βουδισμό. Η ανάσα μου δεν θα είναι άχρηστη αλλά είναι αφιερωμένη στην προστασία του Βουδισμού και την αξιοπρέπεια του Βούδα μέχρι την τελευταία μου πνοή.

Μεταφραστής: Πίμτσανοκ Τάνιτσοντ

«»

Σύνδρομο για τη σύνδεση με τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Για να το χρησιμοποιήσετε αυτό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το χρησιμοποιήσετε. งาน าน างาน งาร่รรรร่าร่างาน าราร่ารรราน าราราราราร่าราร่างางางาน ไร่างรร่/莱 ไร่ารรางร่างร่莱 รรร่ารรรร่/莱 าน Τεντεντενταλτ

ไร่ารร่าน าน าน าาน าาน าร่าร่า莱 «ไร่รรรรร่莱» Το «ไร่/莱» «ไร่/莱»» Το μόνο που δεν είναι να το υποθέ- νετε

ไร่/莱 าน งาน าร่/莱 าร่าร่รร่莱 รร่莱

Είναι ένα από τα πιο γνωστά και τα πιο γνωστά και τα πιο γνωστά. าน ร่/莱 ร่/莱 ร่/莱 ร่/莱 าน - Είναι ένα από τα πιο γνωστά και τα πιο γνωστά και τα πιο γνωστά και τα πιο γνωστά. ง

ไร่/莱

Το Techoblog 17: าน»

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW