O poveste despre depășirea autoizolării, a fricii și a panicii

Proiect Auto
March 21, 2020
COVID-19 Everything is going to be Alright….
March 23, 2020

O poveste despre depășirea autoizolării, a fricii și a panicii

Cu ani în urmă am avut un prieten pe nume Nicky, un tip arătos, care conducea un fond de investiţii de succes în New York. Ca mulți manageri de hedging, Nick era tânăr, plin de încredere cu un ego uriaș. Şi-a asumat riscuri mari pentru clienţii săi, a avut mult noroc şi a făcut mulţi bani pentru investitor şi pentru el însuşi. Nicky conducea întotdeauna o mașină sport foarte frumos, deținea un apartament mare și a apărut la toate cele mai bune restaurante și petreceri purtând haine scumpe și a avut întotdeauna o prietena frumoasa. După mai mult de un deceniu trăind „viața bună” Nicky la vârsta de 51 de ani încă mai credea că succesul său va dura pentru totdeauna. Dar apoi peste noapte pieţele s-au întors şi s-au prăbuşit. Gardul lui Nicky a devenit inutil, lăsându-l în stare de şoc. Nick nu a dormit zile întregi încercând să-şi dea seama cum să-şi salveze fondul de investiţii. Ca urmare a stresului, fricii și panicii a ajuns în spital cu un atac de cord. Ani de băut, petreceri şi supraponderali l-au prins pe Nick. Lucrurile au continuat de la rău la mai rău. Nicky și-a pierdut curând slujba și a fost forțat să-și vândă apartamentul scump și mașina sport și tot ce a alcătuit identitatea lui Nicky dispăruse. Nicky s-a confruntat cu conştiinţa rece că oricât de mult şi-ar fi dorit sau ar fi încercat, viaţa lui nu s-ar fi întors niciodată la modul în care era. Se simţea pierdut, singur, speriat şi gol. Nicky a decis să părăsească New York-ul să se mute într-o cabană din sălbăticia Alaska unde, ca băiat, petrecuse timp cu tatăl său. A trăi în sălbăticie nu a fost uşor la început. Obosit, supraponderal și nesănătos și dependent de alcool, Nick sa simțit izolat și a ratat orașul și sa gândit să se întoarcă. Dar, odată cu trecerea timpului, Nicky a început să se simtă mai bine și mai mult acasă cu cabina sa simplă și natura. Izolarea i-a dat lui Nicky timp să reflecteze asupra vieţii sale. Îşi petrecea zilele citind, meditând şi făcând drumeţii. După câteva săptămâni, Nicky a început să se simtă sănătos fericit și în pace pentru prima dată în mulți ani.

Nicky reflectat asupra vieții sale vechi și a dat seama că viața veche pe care el a agățat atât de greu, într-adevăr nu mai conta. Totul părea o amintire îndepărtată. El nu a ratat lui, acasă, mașină, nici toți oamenii de vreme echitabilă el a numit prieteni. Într-o dimineaţă, când Nicky mergea prin sălbăticie, a simţit un val de recunoştinţă venind peste el. Nick a simțit recunoscător pentru ziua în care piețele s-au prăbușit și a stabilit viața liberă să-l aducă în acest moment. Nicky și-a dat seama că, dacă soarta nu ar fi intervenit, el nu ar fi renunțat la urmărirea banilor, și lucruri frumoase. Ştia că şi-ar fi irosit viaţa.

Povestea lui Nicky ne învaţă multe lucruri. Nick a fost un neînfricat fond de investiţii şi a făcut bine. Ziua în care piețele s-au prăbușit mintea lui Nicky a fost zdruncinat și el a devenit pentru viața sa pentru a reveni modul în care a fost înainte de accident. Frica și panica l-au prins și acest lucru l-au aterizat în camera de urgență. În timp ce Nick zăcea în camera de urgență crezând că era pe moarte, și-a dat seama în acel moment, că nimic în viața lui sau în această lume nu conta cu adevărat. Toate acele lucruri care au fost atât de importante pentru el și el a fost exploatație anterior, de fapt, nu a însemnat nimic. Toate lucrurile care l-au subliniat, resentimentele pe care le avea față de ceilalți, bunurile și ambițiile sale materiale erau toate neimportante în timp ce se confrunta cu moartea.

Nicky a devenit cel mai fericit din viaţa sa, în ziua în care a pierdut totul şi s-a regăsit, în timp ce s-a autoizolat în cabană în sălbăticie, trăind pur şi simplu citind, exersând, meditând şi fără griji dincolo de momentul prezent. Nick a învățat modul greu de modul în care atașamentul la vechea sa viață, a dus la frică și panică. Şi-a dat seama că nu-i putea controla viitorul. Totul ca natura, a avut-o sezon și a fost impermanent. Și în cele din urmă că atunci când a dat drumul cu adevărat, totul a devenit, bine.

Într-o lume care se confruntă acum cu incertitudine față de Covid-19, cu sine și izolare forțată, și atât de multă frică, panică și incertitudine putem lua în considerare povestea lui Nicky și ceea ce a descoperit atunci când se confruntă cu circumstanțe similare. Putem vedea cum Nicky a transformat o situație negativă într-un pozitiv, ducându-l în cele din urmă să găsească fericirea, el însuși și pacea.

Mai mult Dhamma

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW