Μια ιστορία για την υπερνίκηση της αυτο-απομόνωσης, του φόβου και του πανικού

Αυτόματο πρόχειρο
March 21, 2020
COVID-19 Everything is going to be Alright….
March 23, 2020

Μια ιστορία για την υπερνίκηση της αυτο-απομόνωσης, του φόβου και του πανικού

Πριν χρόνια είχα έναν φίλο που τον έλεγαν Νίκι, έναν όμορφο τύπο, που διηύθυνε ένα επιτυχημένο hedge fund στη Νέα Υόρκη. Όπως πολλοί hedge managers, ο Nick ήταν νέος, γεμάτος αυτοπεποίθηση με τεράστιο εγώ. Πήρε μεγάλα ρίσκα για τους πελάτες του, είχε πολλή τύχη και έκανε πολλά χρήματα για τον επενδυτή του και τον εαυτό του. Ο Nicky οδηγούσε πάντα ένα πολύ ωραίο σπορ αυτοκίνητο, είχε ένα μεγάλο διαμέρισμα και εμφανίστηκε σε όλα τα καλύτερα εστιατόρια και πάρτι φορώντας ακριβά ρούχα και πάντα είχε μια όμορφη φίλη. Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία που ζει την «καλή ζωή» Nicky σε ηλικία 51 ετών εξακολουθεί να πιστεύει ότι η επιτυχία του θα διαρκέσει για πάντα. Αλλά εν μία νυκτί οι αγορές στράφηκαν και κατέρρευσαν. Ο φράκτης του Νίκι έγινε άχρηστος, αφήνοντάς τον σε κατάσταση σοκ. Ο Νικ δεν κοιμήθηκε για μέρες προσπαθώντας να βρει τρόπο να σώσει το ταμείο κινδύνου του. Ως αποτέλεσμα του στρες, του φόβου και του πανικού κατέληξε στο νοσοκομείο με καρδιακή προσβολή. Χρόνια κατανάλωσης αλκοόλ, πάρτι και υπέρβαροι είχαν σε αυτή την κρίση προλάβει τον Νικ. Τα πράγματα συνεχίστηκαν από το κακό στο χειρότερο. Ο Nicky έχασε σύντομα τη δουλειά του και αναγκάστηκε να πουλήσει το ακριβό του διαμέρισμα και σπορ αυτοκίνητο και ό, τι ήταν η ταυτότητα του Nicky είχε πλέον χαθεί. Ο Νίκι αντιμετώπισε την ψυχρή και σκληρή συνειδητοποίηση ότι όσο σκληρά κι αν ήθελε ή προσπάθησε, η ζωή του δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν. Ένιωθε χαμένος, μόνος, φοβισμένος και άδειος. Nicky αποφάσισε να αφήσει τη Νέα Υόρκη μετακόμιση σε μια καμπίνα στην έρημο Αλάσκα, όπου ως μικρό αγόρι είχε περάσει χρόνο με τον πατέρα του. Το να ζεις στην ερημιά δεν ήταν εύκολο στην αρχή. Κουρασμένος, υπέρβαρος και ανθυγιεινός και εθισμένος στο αλκοόλ, ο Νικ αισθάνθηκε απομονωμένος και έχασε την πόλη και σκέφτηκε να επιστρέψει. Αλλά με το πέρασμα του χρόνου Nicky άρχισε να αισθάνεται καλύτερα και περισσότερο στο σπίτι με απλή καμπίνα του και τη φύση. Η απομόνωση έδωσε χρόνο στον Νίκι να σκεφτεί τη ζωή του. Περνούσε τις μέρες του διαβάζοντας, διαλογισμό και πεζοπορία. Μετά από μερικές εβδομάδες ο Nicky άρχισε να αισθάνεται υγιής χαρούμενος και ειρηνικός για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Nicky αντανακλάται στην παλιά του ζωή και συνειδητοποίησε ότι η παλιά ζωή που είχε προσκολληθεί σε τόσο σκληρά, πραγματικά δεν είχε σημασία πια. Όλα φαίνονταν σαν μια μακρινή ανάμνηση. Δεν έχασε του, το σπίτι, το αυτοκίνητό του, ούτε όλοι οι δίκαιοι άνθρωποι καιρό κάλεσε φίλους. Ένα πρωί, καθώς ο Νίκι περπατούσε μέσα στην έρημο, ένιωσε ένα κύμα ευγνωμοσύνης να τον κυριεύει. Ο Νικ ένιωθε ευγνώμων για τη μέρα που συνετρίβησαν οι αγορές και ελευθέρωσε τη ζωή του για να τον φέρει σε αυτή τη στιγμή. Nicky συνειδητοποίησε ότι αν η μοίρα δεν είχε παρέμβει, ποτέ δεν θα είχε σταματήσει κυνηγούν χρήματα, και ωραία πράγματα. Ήξερε ότι θα χαραμίσει τη ζωή του.

Η ιστορία του Νίκυ μας διδάσκει πολλά πράγματα. Ο Νικ ήταν ένας ατρόμητος έμπορος αμοιβαίων κεφαλαίων και τα πήγε καλά. Την ημέρα που οι αγορές συνετρίβησαν το μυαλό του Νίκυ ταράχτηκε και έγινε για τη ζωή του για να επιστρέψει όπως ήταν πριν τη συντριβή. Ο φόβος και ο πανικός τον ξεπέρασε και αυτό τον οδήγησε στα επείγοντα. Καθώς ο Νικ βρισκόταν στα Επείγοντα πιστεύοντας ότι πέθαινε, συνειδητοποίησε εκείνη τη στιγμή, ότι τίποτα στη ζωή του ή σε αυτόν τον κόσμο δεν είχε σημασία. Όλα αυτά τα πράγματα που ήταν τόσο σημαντικά γι' αυτόν και στο παρελθόν τα κρατούσε, δεν σήμαιναν τίποτα. Όλα τα πράγματα που τον τόνισαν, η δυσαρέσκεια που είχε απέναντι στους άλλους, τα υλικά του αντικείμενα και οι φιλοδοξίες του ήταν όλα ασήμαντα καθώς αντιμετώπιζε το θάνατο.

Ο Nicky έγινε ο πιο ευτυχισμένος που ήταν ποτέ σε όλη του τη ζωή, την ημέρα που έχασε τα πάντα και βρέθηκε, ενώ αυτο-απομονωμένος στην καλύβα στην έρημο, ζώντας απλά διαβάζοντας, γυμνάζοντας, διαλογίζοντας και χωρίς να ανησυχεί πέρα από την παρούσα στιγμή. Ο Νικ έμαθε το δύσκολο τρόπο για το πώς η προσκόλληση στην παλιά του ζωή, οδήγησε στο φόβο και τον πανικό. Συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το μέλλον του. Όλα όπως η φύση, είχε εποχή και ήταν μόνιμη. Και τελικά, όταν πραγματικά άφησε να φύγει, όλα έγιναν, εντάξει.

Σε έναν κόσμο που τώρα αντιμετωπίζει αβεβαιότητα για την Κόβιντ-19, με αυτοκαι αναγκαστική απομόνωση, και τόσο φόβο, πανικό και αβεβαιότητα μπορούμε να εξετάσουμε την ιστορία του Νίκυ και τι ανακάλυψε όταν αντιμετωπίζει παρόμοιες συνθήκες. Μπορούμε να δούμε πώς ο Νίκι μετέτρεψε μια αρνητική κατάσταση σε θετική, οδηγώντας τον τελικά να βρει την ευτυχία, τον εαυτό του και την ειρήνη.

Περισσότερα Ντάμμα

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW