«Δεν είναι αστείο» COVID-19

Gothic but Buddhist
March 11, 2020
Μετατρέψτε μια κρίση σε χρυσό, αυτοαπομόνωση στην εσωτερική ειρήνη. Πώς να διαλογιστείτε και γιατί η προσοχή μπορεί να είναι η πνευματική σας καθοδήγηση.
March 20, 2020

«Δεν είναι αστείο» COVID-19

Σε αυτήν την παγκόσμια κρίση της COVID-19, πρέπει πραγματικά να είμαστε διακριτικοί μεταξύ μας. Όσοι έχουν ικανότητα ή τεχνογνωσία πρέπει να κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν τον κόσμο.

Δεν μπορούν όλοι να βοηθήσουν στον τομέα της δημόσιας υγείας. Ειδικά στην κατάσταση που δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε, είναι πιο δύσκολο να ενωθούμε για να βοηθήσουμε τον κόσμο τώρα. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι να ψέλνει για τον κόσμο και για τον εαυτό του.

Αυτό μπορεί να είναι ένα αστείο για κάποιον που πιστεύει ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να θεραπεύσει αυτή την ασθένεια. Στην πραγματικότητα, το κύριο σημείο της ψαλμωδίας είναι η αποστολή καθαρής καλής ενέργειας στον κόσμο. Αυτή η ενέργεια θα μειώσει τη σκοτεινή δύναμη που καλύπτει τον κόσμο και θα δημιουργήσει επίσης προστατευτική δύναμη για τη χώρα και τον κόσμο.

Το να ψάλλεις είναι σαν να βάζεις το μυαλό σου για να κάνεις μια ευχή.

Αν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στη δύναμη του μυαλού, τότε γιατί κάνουν μια ευχή;

Ποιο είναι το νόημα της ψαλμωδίας;

Το να ψάλλεις είναι να αφήνεις το μυαλό σου να εστιάζει στις λέξεις με τα ψαλμωδικά, όχι να αφήνεις το μυαλό να περιπλανιέται. Είναι ένας τρόπος εξάσκησης του διαλογισμού που σημαίνει να αφήνεις το μυαλό να εστιάζει σε μία μόνο ενέργεια, όχι πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ενώ ψάλλουν με λέξεις Pali, η δύναμη του Triple Gem θα συνδεθεί με τον ψαλτήρα. Αν βάλεις το μυαλό σου να προσευχηθείς για κάποιον ή για οποιονδήποτε σκοπό, η δύναμη της προσευχής θα πάει σ' αυτό το άτομο. Η επιτυχία της ψαλμωδίας εξαρτάται από την καθαρότητα του μυαλού του ψάλτη. Αν το μυαλό του είναι πολύ καθαρό, η ψαλμωδία του θα φέρει μεγάλο αποτέλεσμα αφού δεν υπάρχει kilesa να έρχεται εναντίον του.

Προσμείξεις ή kilesa σημαίνει απληστία, θυμό και ψευδαίσθηση. Πρόκειται για ακάθαρτη ενέργεια που μπλοκάρει τη θετική δύναμη ή την αξία για την υποστήριξη του ψάλτη ή εκείνων για τους οποίους θέτουμε το μυαλό μας να προσευχηθούμε. Με λιγότερο καθαρό μυαλό, το αποτέλεσμα θα είναι επίσης μικρότερο. Ωστόσο, είναι καλύτερο από το να μην κάνουμε τίποτα παρά να προσθέτουμε περισσότερες ακαθαρσίες ή αμαρτίες στη ζωή κάποιου.

Ως εκ τούτου, η ψαλμωδία σίγουρα δεν είναι αστείο και είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε απολύτως.

Αυτός ο κόσμος είναι το ρεύμα της ενέργειας. Το μυαλό είναι επίσης μια πολύ ισχυρή ενέργεια.

Ψαλτική είναι η χρήση της ενέργειας του μυαλού για να ανακουφίσει την κακή και αρνητική ενέργεια.

Ως αποτέλεσμα, οι ψαλτικοί θα έχουν καλή συγκέντρωση, προσοχή και καλή δύναμη για να στηρίξουν τη ζωή τους. Θα συνειδητοποιήσουν να κάνουν καλές πράξεις περαιτέρω. Τα θολωμένα μυαλά τους θα καθαριστούν και η ατυχία θα χαθεί, με αποτέλεσμα τη σωστή απόφαση. Κακά πράγματα που πρόκειται να συμβούν δεν θα συμβούν γιατί αυτή η καλή δύναμη θα τα προστατεύσει.

Με περισσότερους ανθρώπους να ψάλλουν, περισσότερη καθαρή ενέργεια θα απελευθερωθεί στον κόσμο. Στη συνέχεια, θα συμβούν καλά πράγματα, όπως μια ταχύτερη ανακάλυψη του εμβολίου για να θεραπεύσει τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν η κακή ενέργεια δεν παρεμβαίνει, το μυαλό των ερευνητών θα είναι σαφέστερο. Για το πράγμα που δεν έχουν βρει ακόμα, θα το βρουν τελικά λόγω της καλής δύναμης που θα εξαλείψει την κακή και σκοτεινή ενέργεια που θολώνει το μυαλό τους.

Όσοι καραντίνα τον εαυτό τους για 14 ημέρες ή εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν τον κόσμο, αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν, παρακαλώ σκεφτείτε την ψαλμωδία. Θα είναι πολύ καλό αν μπορείτε να ψάλλετε κάθε μέρα. Η ψαλμωδία μπορεί να είναι είτε Ratana Sutta ή Chinabunchorn Gatha που είναι όλα καλά. Είναι ακόμα καλύτερο αν ασκείτε και διαλογισμό. Η δύναμη του διαλογισμού θα είναι μια καλή δύναμη για τον εαυτό σας και για τον κόσμο, επειδή κατά τη διάρκεια του διαλογισμού το μυαλό σας είναι ένα αξιέπαινο μυαλό που δεν σημαίνει κακό σε κανέναν. Το μυαλό που είναι απαλλαγμένο από την κακή σκέψη θα γίνει μια αξιέπαινη δύναμη για τον εαυτό σας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, αντί να αφήσετε το μυαλό σας να χαθεί στις ανησυχίες, είναι καλύτερο να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνετε την υψηλότερη αξία στον Βουδισμό, δηλαδή τον διαλογισμό. Αλλά αν δεν είστε έτοιμοι για αυτό το βήμα ακόμα, ξεκινήστε με την καθαρή διατήρηση των αρχών, ώστε να μπορείτε να σταματήσετε να διαπράττετε αμαρτία και στη συνέχεια να ψάλλετε για να λάβετε και να στείλετε καλή δύναμη στον εαυτό σας και στον κόσμο.

Δάσκαλος Αχαραβαντέ Γουόνγκσακον

18 Μαρτίου 2020

Μετάφραση: Wisuwat Sutthakorn, Κιττιτούτς Ταβισαϊγιούθ

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW