Kako je Kina Xi Jinping uništio religiju i napravio sebe Bogom

Što je prosvjetiteljstvo stvarno?
January 31, 2020
200.000 jaja ponuđenih statuu Buddhe kako bi koronavirus otišao
February 18, 2020

Kako je Kina Xi Jinping uništio religiju i napravio sebe Bogom

NyPost.com

Prema Steven W. Mosher

Veljača 1, 2020 | 1:38pm

Kineski predsjednik Xi Jinping želi prisiliti štovanje Komunističke partije uništavajući tradicionalnu vjersku praksu.AFP putem Getty Images

Katoličke crkve srušene ili uništene od svojih križeva i kipova. Slike Madonne i djeteta zamijenjene su slikama "Narodnog vođe" Xi Jinpinga. Znakovi postavljeni izvan evanđeoskih crkava zabranjuju ulazak bilo kome mlađem od 18 godina. Deset zapovijedi naslikao preko citata iz Xi.

To su samo neki od načina na koje Kineska komunistička partija progoni kršćane u Kini.

Ali nisu samo kršćani. Na kineskom Dalekom zapadu više od milijun muslimana propada u koncentracijskim logorima — Peking ih lijepo naziva "centrima za strukovnu obuku" — dok se ruše džamije, uklanjaju se vjerski znakovi i drevna groblja izravnavaju.

Drugdje u Kini, budistički hramovi se pretvaraju u svetišta koji slave Xi Jinping, kineskog predsjednika za život. Njegova slika krasi zidove, njegov snimljeni glas izlazi iz zvučnika, a to je njegova "Misao" — a ne Budina — na kojoj se redovnici sada moraju meditirati.

Čak ni taoisti, kineska drevna narodna religija, nisu izbjegli ovu novu Kulturnu revoluciju. Hramovi koji su stajali više od 1.000 godina zatvoreni su i drevni kipovi razbijeni, sve po nalogu dužnosnika "vjerskih poslova".

Možda bi neki od onih koji su zabrinuti za zaštitu kulturnih lokaliteta u Iranu mogli odvojiti misao o svakodnevnom derbiju rušenja koji se sada događa u Kini.

Derbi za rušenje koji će postati još gore, puno gore.

1. veljače 2020. stupila su na snagu nova ograničenja svih oblika vjerske djelatnosti.

"Kontrolne mjere za vjerske skupine", kako se nazivaju 41 nova pravila, bave se svime, od održavanja obreda i rituala, do odabira lidera i godišnjih sastanaka, do zapošljavanja osoblja i rukovanja sredstvima. Sve to mora biti prijavljeno — unaprijed, ne manje — drugovima u uredu "Vjerskih poslova" na njihovo odobrenje.

Crkva Zlatne svjetiljke bila je jedno od najvećih kineskih protestantskih evanđeoskih mjesta štovanja sve dok ga policajci nisu raznijeli dinamitom 9. siječnja 2018.Kina Aid preko AP

Drugim riječima, bez dopuštenja vlasti, ne možete organizirati proučavanje Biblije. I ako dobijete dozvolu, bolje je da ga držite na vjerskom mjestu, u vrijeme odobrenog Partyja, s vođom koji je odobrio Partyju i koristeći novu Bibliju odobrenu Partyju, koja sadrži citate Konfucija i, naravno, Xi Jinping.

Nijedna komunistička direktiva ne bi bila potpuna bez ulovke 22 i "Kontrolne mjere" sadrže doozy: "Religijske skupine također moraju prijaviti odgovarajućim vladinim tijelima o svim drugim stvarima koje treba prijaviti".

Prijevod: Možemo vas isključiti u bilo koje vrijeme iz bilo kojeg razloga.

"Kontrolne mjere" dio su nove kulturne revolucije Xi Jinpinga, čiji je cilj istiskivanje svih vjerskih skupina koje Komunistička partija ne može surađivati i kontrolirati. "Religijska skupina ne može obavljati nikakve aktivnosti", upozorava nova pravila, "bez registracije u Uredu za civilne poslove i odobrenja Ureda za vjerske poslove narodne vlade."

Neke vjerske skupine nikada neće biti dopušteno da se registriraju, bez obzira koliko su nevine njihove aktivnosti. Crkva Zavjeta rane kiše i Falun Gong već su proglašeni "heretičkim kultovima" i njihovi sljedbenici će nastaviti trpjeti uhićenje, zatvorsku kaznu i, u nekim slučajevima, mučenje. Pastor rane kiše, na primjer, upravo je osuđen na devet godina zatvora.

Članovi drugih grupa su prisiljeni da se pridruže postojećim organizacijama pod kontrolom stranke. U slučaju biskupa, svećenika i laika podzemne Katoličke crkve, na primjer, to je Kineska domoljubna katolička udruga, čiji su čelnici izabrani partijski sljedbenici.

Ali, poput Maove kulturne revolucije, Xijeva inačica imitatora ima još ambiciozniji cilj. To je potpuno ugasiti vjeru u Boga, zamjenjujući je vjerom u Kinesku komunističku partiju i Partijskog vlastitog "malog" boga trenutka, koji je sam Xi Jinping.

Mao Zedonggetty Slike

I to perverzno namjerava upisati kineske crkve, džamije, svetišta i hramove u ovaj napor.

Nova pravila naređuju svim "vjerskim skupinama" da "propagandiziraju načela i politike Kineske komunističke partije, zajedno s nacionalnim zakonima i propisima, svim njihovim vjerskim osobljem i sljedbenicima" i da "educiraju i vode sve vjerske osoblje i sljedbenike da prihvate kinesku komunističku partiju vodstvo, prihvatiti socijalistički sustav, držati put 'Socijalizam s kineskim karakteristikama'.. i održavati ukupnu politiku sinicizacije religije."

Ako sve to zvuči kao da Partija želi koristiti vjerske skupine i vođe za promicanje službene ideologije i jačanje vlastitog držanja na vlasti, to je zato što to čini. Svaka skupina koja na taj način odbije biti subvertirana od strane Partije bit će proglašena heretičkom, a njihove crkve ili hramovi bit će zatvoreni ili srušeni. Pastori ili svećenici koji na taj način odbijaju služiti Partiji — kao mlađi politički komesari, kakvi jesu — bit će poslani kući ili, ako se opiru, u zatvor.

Što se tiče "sveukupne politike sinicizacije religije", znamo točno što to proriče. To je politika zamjene štovanja Boga obožavanjem vodstva Komunističke partije. Hitler i nacisti pokušali su nešto slično 1930-ih svojim programom nacifikacije, što je bio pokušaj da se katoličke i protestantske crkve Njemačke pretvore u gorljive pristaše nacionalsocijalizma i nacističkog vodstva.

To je upravo ono što Kineska komunistička partija pokušava učiniti danas u Kini svakoj kršćanskoj crkvi, islamskoj džamiji, taoističkom svetištu i budističkom hramu u Kini.

Krajnji cilj je da ih jednog dana očisti od kineskog kulturnog krajolika kako bi Komunistička partija i njen sada božanstveni vođa, Xi Jinping, mogli vladati vrhovno.

Steven W. Mosher predsjednik je Instituta za istraživanje stanovništva i autor filma "Siledžija Azije: Zašto je Kineski san Nova prijetnja Svjetskom Poretku".

The Buddhist News

FREE
VIEW