Πώς ο Xi Jinping της Κίνας κατέστρεψε τη θρησκεία και έκανε τον εαυτό του Θεό

Τι είναι πραγματικά ο Διαφωτισμός;
January 31, 2020
200.000 Αυγά Προσφέρθηκαν στο Άγαλμα του Βούδα για να απομακρυνθεί ο Coronavirus
February 18, 2020

Πώς ο Xi Jinping της Κίνας κατέστρεψε τη θρησκεία και έκανε τον εαυτό του Θεό

NyPost.com

Από τον Στίβεν Μόσερ

1 Φεβρουαρίου 2020 | 1:38 μμ

Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping θέλει να αναγκάσει τη λατρεία του Κομμουνιστικού Κόμματος καταστρέφοντας την παραδοσιακή θρησκευτική πρακτική.AFP μέσω Getty Images

Καθολικές εκκλησίες κατεδαφισμένες ή απομακρύθηκαν από τους σταυρούς και τα αγάλματά τους. Εικόνες της Παναγίας και του Παιδιού αντικαταστάθηκαν με εικόνες του «Ηγέτη του Λαού» Xi Jinping. Υπάρχουν πινακίδες έξω από τις ευαγγελικές εκκλησίες που απαγορεύουν την είσοδο σε οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών. Οι Δέκα Εντολές ζωγραφισμένες πάνω με αποσπάσματα από το Xi.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας διώκει χριστιανούς στην Κίνα.

Αλλά δεν είναι μόνο χριστιανοί. Στην Άπω Δύση της Κίνας, πάνω από ένα εκατομμύριο Μουσουλμάνοι μαραζώνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης — το Πεκίνο τους αποκαλεί «κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης» — ενώ τα τζαμιά κατεδαφίζονται, αφαιρούνται θρησκευτικές πινακίδες και ισοπεδώνονται αρχαία νεκροταφεία.

Σε άλλα μέρη της Κίνας, οι βουδιστικοί ναοί μετατρέπονται σε ιερά που γιορτάζουν τον Xi Jinping, Πρόεδρο της Κίνας για τη ζωή. Η εικόνα του κοσμεί τους τοίχους, η ηχογραφημένη φωνή του βγαίνει από τα μεγάφωνα, και είναι η «Σκέψη» του —όχι του Βούδα— που τώρα πρέπει να διαλογιστούν οι μοναχοί.

Ούτε καν οι Ταοϊστές, η αρχαία λαϊκή θρησκεία της Κίνας, δεν έχουν ξεφύγει από αυτή τη νέα Πολιτιστική Επανάσταση. Ναοί που έχουν παραμείνει για πάνω από 1.000 χρόνια έχουν κλείσει και αρχαία αγάλματα σπασμένα, όλα με εντολή των «Θρησκευτικών Υποθέσεων» αξιωματούχων.

Ίσως ορισμένοι από εκείνους που ανησυχούν για την προστασία πολιτιστικών χώρων στο Ιράν θα μπορούσαν να σκεφτούν το καθημερινό ντέρμπι κατεδάφισης που συμβαίνει τώρα στην Κίνα.

Ένα ντέρμπι κατεδάφισης που πρόκειται να χειροτερέψει, πολύ χειρότερο.

Την 1η Φεβρουαρίου 2020, τέθηκαν σε ισχύ νέοι περιορισμοί σε όλες τις μορφές θρησκευτικής δραστηριότητας.

Τα «Μέτρα Ελέγχου των Θρησκευτικών Ομάδων», όπως ονομάζονται οι 41 νέοι κανόνες, ασχολούνται με τα πάντα, από τη διεξαγωγή τελετουργιών και τελετουργιών, την επιλογή ηγετών και ετήσιων συναντήσεων, την πρόσληψη προσωπικού και τη διαχείριση κεφαλαίων. Όλα αυτά πρέπει να αναφέρονται — εκ των προτέρων, όχι λιγότερο — στους συντρόφους στο γραφείο «Θρησκευτικές Υποθέσεις» για την έγκρισή τους.

Η Χρυσή Λαμπαντίνα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους προτεσταντικούς ευαγγελικούς τόπους λατρείας της Κίνας μέχρι που οι αστυνομικοί την ανατίναξαν με δυναμίτη στις 9 Ιανουαρίου 2018.China Aid μέσω AP

Με άλλα λόγια, χωρίς την άδεια των αρχών, δεν μπορείτε να οργανώσετε μια μελέτη της Βίβλου. Και αν πάρετε άδεια, καλύτερα να την κρατήσετε σε ένα θρησκευτικό χώρο εγκεκριμένο από το κόμμα, σε μια ώρα εγκεκριμένη από το κόμμα, με έναν ηγέτη εγκεκριμένο από το κόμμα και χρησιμοποιώντας τη νέα Βίβλο εγκεκριμένη από το κόμμα, η οποία περιέχει αποσπάσματα από τον Κομφούκιο και, φυσικά, τον Xi Jinping.

Καμία κομμουνιστική οδηγία δεν θα ήταν πλήρης χωρίς Catch-22 και τα «Μέτρα Ελέγχου» περιέχουν ένα doozy: «Θρησκευτικές ομάδες πρέπει επίσης να αναφέρουν στις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές οποιαδήποτε και όλα τα άλλα θέματα που πρέπει να αναφέρονται.»

Μετάφραση: Μπορούμε να σας κλείσουμε ανά πάσα στιγμή για οποιονδήποτε λόγο.

Τα «Μέτρα Ελέγχου» αποτελούν μέρος της Νέας Πολιτιστικής Επανάστασης του Xi Jinping, στόχος της οποίας είναι η εξάλειψη όλων των θρησκευτικών ομάδων που το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν μπορεί να επιλέξει και να ελέγξει. «Μια θρησκευτική ομάδα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει καμία δραστηριότητα», προειδοποιεί τους νέους κανόνες, «χωρίς εγγραφή στο γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων και την έγκριση του γραφείου Θρησκευτικών Υποθέσεων της λαϊκής κυβέρνησης».

Ορισμένες θρησκευτικές ομάδες δεν θα επιτραπεί ποτέ να εγγραφούν, ανεξάρτητα από το πόσο αθώες είναι οι δραστηριότητές τους. Η Εκκλησία της Πρώιμης Βροχής και το Falun Gong έχουν ήδη κηρυχθεί «αιρετικές λατρείες» και οι οπαδοί τους θα συνεχίσουν να υφίστανται σύλληψη, φυλάκιση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, βασανιστήρια. Ο πάστορας της Πρώιμης Βροχής, για παράδειγμα, μόλις καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης.

Μέλη άλλων ομάδων αναγκάζονται να ενταχθούν στις υπάρχουσες οργανώσεις που ελέγχονται από το κόμμα. Στην περίπτωση των επισκόπων, των ιερέων και των λαϊκών της υπόγειας Καθολικής Εκκλησίας, για παράδειγμα, αυτή είναι η κινεζική Πατριωτική Ένωση, των οποίων οι ηγέτες είναι επιλεγμένοι οπαδοί του Κόμματος.

Αλλά, όπως η Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο, η μιμητής εκδοχή του Xi έχει ακόμα πιο φιλόδοξο στόχο. Είναι να σβήσει την πίστη στο Θεό εντελώς, αντικαθιστώντας την με πίστη στο κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και το δικό του «μικρό g» θεό της στιγμής του Κόμματος, ο οποίος είναι ο ίδιος ο Xi Jinping.

Μάο Ζονγκέτι Εικόνες

Και διεστραμμένα σκοπεύει να στρατολογήσει τις εκκλησίες, τα τζαμιά, τα ιερά και τους ναούς της Κίνας σε αυτή την προσπάθεια.

Οι νέοι κανόνες διατάζουν όλες τις «θρησκευτικές ομάδες» να «προπαγανδίζουν τις αρχές και τις πολιτικές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, μαζί με τους εθνικούς νόμους και κανονισμούς, σε όλο το θρησκευτικό προσωπικό και τους οπαδούς τους» και να «εκπαιδεύουν και να καθοδηγούν όλο το θρησκευτικό προσωπικό και τους οπαδούς να αγκαλιάσουν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ηγεσίας, να αγκαλιάσει το σοσιαλιστικό σύστημα, να διατηρήσει το δρόμο του «Σοσιαλισμού με Κινεζικά Χαρακτηριστικά»... και να διατηρήσει τη συνολική πολιτική της εκικισμού της θρησκείας.»

Αν όλα αυτά ακούγονται σαν το Κόμμα να θέλει να χρησιμοποιήσει θρησκευτικές ομάδες και ηγέτες για να προωθήσει την επίσημη ιδεολογία και να ενισχύσει τη δική του επιρροή στην εξουσία, αυτό συμβαίνει γιατί το κάνει. Κάθε ομάδα που αρνείται να ανατρέψει το Κόμμα με αυτόν τον τρόπο θα κηρυχθεί αιρετική, και οι εκκλησίες ή οι ναοί τους θα κλείσουν ή θα κατεδαφιστούν. Οι πάστορες ή οι ιερείς που αρνούνται να υπηρετήσουν το Κόμμα κατ' αυτόν τον τρόπο — ως κατώτεροι πολιτικοί κομισάριοι, όπως ήταν — θα σταλούν στην πατρίδα τους ή, αν αντισταθούν, στη φυλακή.

Όσον αφορά τη «συνολική πολιτική της θρησκείας», γνωρίζουμε ακριβώς τι προμηνύει αυτό. Είναι μια πολιτική αντικατάστασης της λατρείας του Θεού με τη λατρεία της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Χίτλερ και οι Ναζί προσπάθησαν κάτι παρόμοιο τη δεκαετία του 1930 με το πρόγραμμα Ναζιοποίησης, το οποίο ήταν μια προσπάθεια να μετατρέψουν τις καθολικές και προτεσταντικές εκκλησίες της Γερμανίας σε ένθερμους υποστηρικτές του Εθνικοσοσιαλισμού και της ναζιστικής ηγεσίας.

Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας σήμερα στην Κίνα σε κάθε χριστιανική εκκλησία, ισλαμικό τζαμί, ταοϊστικό ιερό και βουδιστικό ναό στην Κίνα.

Ο τελικός στόχος είναι μια μέρα να τους εξαγνίσουμε από το κινεζικό πολιτισμικό τοπίο εντελώς έτσι ώστε το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο πλέον θεοποιημένος ηγέτης του, Xi Jinping, να μπορούν να βασιλεύουν.

Ο Steven W. Mosher είναι ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Πληθυσμού και συγγραφέας του «Bully of Asia: Γιατί το «Όνειρο» της Κίνας είναι η Νέα Απειλή κατά της Παγκόσμιας Τάξης.»

The Buddhist News

FREE
VIEW