Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους που παρεμβαίνουν στη διαδοχή του Δαλάι Λάμα

Geo Survey αποκαλύπτει την πόλη όπου ο Λόρδος Βούδας πέρασε τα πρώτα 29 χρόνια της ζωής του
January 30, 2020
Ο Δαλάι Λάμα ζητά από τους πιστούς να ψάλλουν μάντρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωναϊού
January 30, 2020

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους που παρεμβαίνουν στη διαδοχή του Δαλάι Λάμα

01/29/2020, 15.23

ΗΝΩΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΊΕΣ — ΚΊΝΑ — ΘΙΒΈΤ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε με μεγάλη διαφορά ένα νομοσχέδιο που θα παγώσει περιουσιακά στοιχεία και θα απαγορεύσει την είσοδο Κινέζων αξιωματούχων που εμπλέκονται στη διαδικασία διαδοχής του Δαλάι Λάμα. Η επιλογή του μελλοντικού ηγέτη του Θιβετιανού Βουδισμού είναι θέμα των Θιβετιανών Βουδιστές. Εν τω μεταξύ, ο 11ος Πάντσεν Λάμα εξακολουθεί να διεξάγεται αυθαίρετα από το 1995.

Ουάσινγκτον (Ασίας/ υπηρεσίες) — Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε Κινέζου που αξιωματούχοι παρεμβαίνουν στη διαδικασία της διαδοχής του Δαλάι Λάμα, του πνευματικού ηγέτη του Θιβετιανού Βουδισμού.

Το νομοσχέδιο για την πολιτική και την υποστήριξη του Θιβέτ, το οποίο θεσπίστηκε από τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή James P McGovern, εγκρίθηκε χθες με συντριπτική πλειοψηφία, με 392 ψήφους υπέρ και 22 κατά, και βασίζεται στον νόμο περί πολιτικής του Θιβέτ του 2002.

Εάν εγκριθεί από τη Γερουσία και υπογραφεί σε νόμο από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η νομοθεσία θα παγώσει περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ που ανήκουν σε Κινέζους αξιωματούχους που εμπλέκονται στη διαδικασία διαδοχής και θα απαγορεύσει τους τελευταίους να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νομοθεσία επαναλαμβάνει επίσης το καθεστώς του Tenzin Gyatso, του 14ου Δαλάι Λάμα, τον οποίο αρνείται η Κίνα, και υπογραμμίζει «ότι η κυβερνητική παρέμβαση στη διαδικασία μετενσάρκωσης του Θιβέτ αποτελεί παραβίαση του διεθνώς αναγνωρισμένου δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία, και ότι θέματα που σχετίζονται με μετενσαρκώσεις στο Ο Βουδισμός του Θιβέτ παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για τους θιβετιανούς βουδιστικούς πληθυσμούς παγκοσμίως.»

Το νομοσχέδιο χτυπά εξίσου το Πεκίνο για αυθαίρετη κατάσχεση του Gedhun Choekyi Nyima, ενός εξάχρονου αγοριού που είχε αναγνωριστεί ως το 11ο Πάντσεν Λάμα, με μοναδικό σκοπό την εγκατάσταση «δικού του υποψηφίου».

Το παιδί που προοριζόταν να καταλάβει το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στο Θιβετιανό Βουδισμό απήχθη μαζί με την οικογένειά του στις 17 Μαΐου 1995, τρεις ημέρες αφότου ο σημερινός Δαλάι Λάμα τον αναγνώρισε ως Πάντσεν Λάμα.

Στον Θιβετιανό Βουδισμό, ο Πάντσεν Λάμα είναι σημαντικός διότι έχει καθήκον να αναγνωρίσει τη νέα αναγέννηση του Δαλάι Λάμα μετά το θάνατό του.

Από τότε που εξαφανίστηκε, δεν υπάρχουν νέα γι' αυτόν. Αν είναι ακόμα ζωντανός, η Νάιμα θα είναι 30 τώρα.

Αντιδρώντας στην παρέμβαση του Πεκίνου, ο Tenzin Gyatso είπε πρόσφατα ότι μπορεί να είναι ο τελευταίος Δαλάι Λάμα ή ότι η μετενσάρκωσή του θα μπορούσε να επιλεγεί από ένα είδος «κονκλάβιο» που αποτελείται από τους μεγάλους Βουδιστές ηγούμένους της διασποράς.

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW