«Ο μεγάλος πολέμαρχος»

Οι περισσότεροι άνθρωποι, λίγοι άνθρωποι
February 24, 2020
Η «προσοχή» είναι αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κρατάμε σε κάθε στιγμή.
February 24, 2020

«Ο μεγάλος πολέμαρχος»

από τον Δάσκαλο Αχαραβάντι Γουονγκσάκον

(Παρακαλούμε βρείτε την Ταϊλανδέζικη έκδοση παρακάτω)

Το ταξίδι προς τη φώτιση δεν είναι εύκολο. Δεν είναι ένα ταξίδι για να πάρει μερικά λουλούδια αισθάνονται ωραία και ομαλά, ενώ κλείνετε τα μάτια σας ονειρικά. Το πραγματικό πράγμα είναι ένας πόλεμος με τις ακαθαρσίες και τα κακά μέσα στο μυαλό σου. Το μυαλό σου πρέπει να ξυπνήσει με γενναιότητα, προσοχή και συνείδηση.

Αν αναρωτιέστε γιατί συχνά χρησιμοποιώ πολλές λέξεις για τον πόλεμο, προσπαθήστε να θυμηθείτε την εποχή που πολεμούσαμε το σκοτάδι μέσα μας, με φθόνο, θυμό, απληστία. Όταν βρισκόμαστε σε μια διελκυστίδα μεταξύ του να κάνουμε το σωστό και του να πάμε με τον πειρασμό, να αντισταθούμε στις αδυναμίες μας... δεν είναι ένας εσωτερικός πόλεμος; Και αν χάσουμε, πόσο κάρμα θα συσσωρευτεί αυτή τη φορά αν και δεν υπάρχει αιματοχυσία; Το κάρμα μπορεί να διαρκέσει αρκετές ζωές, κάποια στιγμή για όσο χρονικό διάστημα πριν ένας άλλος Βούδας έρθει στον κόσμο. Πόσες ακόμα γεννήσεις και θάνατοι θα πρέπει να περάσεις;

Ο Βούδας είπε ότι εκατό νίκες δεν κάνουν μεγάλο πολέμαρχο. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κατακτήσει τον εαυτό του που μπορεί να ονομαστεί ως τέτοιος. Μια νίκη με ένα όπλο είναι μόνο σε αυτή τη ζωή, αλλά αν ξεπεράσει τις ακαθαρσίες στο μυαλό του, είναι μια αιώνια νίκη.

Ένα απόσπασμα από το «Λέξεις από τον Δάσκαλο Αχαραβάντη Wongsakon»

3 Δεκέμβριος 2017

Μεταφραστής από Βισουβάτ Σάττακορν

«»

ารรา

าราง่งาน ไน ไารารารารงรารา่

Το Η... Το ไ่าไา่ไา

Το Η κατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη και εύκολη. า

า« ่า» า่าาร

่2560

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW