Rreth

“Cause of Karma”
October 2, 2019
227 Precepts and LiberationWords from Master
October 9, 2019

Rreth

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Acharavadee Wongsakon është një mësues tajlandez laik budist dhe ish-sipërmarrës i cili mëson një formë të meditimit Vipassana të quajtur Techo Vipassana Meditim. Ajo e mëson këtë metodë për laikët dhe të shuguruar murgjit budistë në qendrat e ndryshme Techo Vipassana në të gjithë Tajlandën. Ajo është themeluese e Organizatës së Budës Njohuri, e cila fushatat kundër përdorimeve pa respekt të imazheve të Budës dhe rënies së përgjithshme të moralit në shoqëri. [1] Acharvadee dhe Fondacioni i Budës Njohuri janë miratuar nga Zyra Kombëtare e Budizmit.

Biografi

Acharavadee Wongsakon ka lindur në Bangkok Tajlandë 28 shtator 1965, ajo është një Thai Budiste Vipassana Meditim Master i njohur mirë për përpjekjet e saj në mbrojtjen e Budizmit dhe ngritjen e vetëdijes në lidhje me moralin në rënie budist në Tajlandë dhe globalisht. [2] Acharavdee beson se ngritja globalmoralin, mund të çojë në ndërprerjen e shumë prej problemeve më të vështira në botë. Acharavadee është një grua e biznesit të vlerësuar me çmime dhe socialite Thai. Acharavadee Wongsakon, e themeluar veten dhe kompani si një lojtar Kryeministri në biznesin aziatik të dizajnit të bizhuterive diamanti, duke zhvilluar dhe bazuar markën e saj Saint Tropez Diamond nga Bangkok Tajlandë. Znj. Acharavadee mori praktikën e ndërmjetësimit për të ndihmuar në përballimin e streseve të jetës së biznesit dhe të famshëm. Vipassana Meditimi praktikë të çojë Acharavadee për të rivlerësuar jetën dhe prioritetet e saj dhe përfundimisht u tërhoq veten nga faza sociale dhe bota e biznesit. [3]

Acharavadee shiti kompaninë e saj, duke përdorur paratë për të hapur Shkollën e Jetës, një shkollë për fëmijë, ku ajo u bë mësuese Dhamma, duke i mësuar fëmijët falas. Master Acharavadee themeloi Organizatën e Njohjes së Budës, një organizatë jofitimprurëse. Acharavadee Wongsakon, përmes Organizatës së Njohjes së Budës, punon në mbrojtjen e përdorimit të imazhit të Budës në mbarë botën. “Respekti është Common Sense” është slogani i organizatës, e cila e sheh Budën si babai i fesë budiste. [4] Znj Acharavadee, gjatë vitit 2006 vizitë në bar Buda në Paris, dëshmuar mosrespektimin e imazhit të Budës në një klub nate popullore, e cila bëri atë për të krijuar Budën e ditur Organizata (OBK) për të rritur ndërgjegjësimin global se Buda është babai i fesë budiste dhe imazhi i Budës nuk duhet të trajtohet si dekorim ose përdoret për të promovuar shitjen e alkoolit. [5] Disa nga kompanitë e ditur Buda ka bashkëpunuar me të për të ndaluar keqpërdorimin e imazheve të Budës si dekorim janë; Louis Vuitton dhe Disney Pictures. [6] Fushata të tjera të promovuar nga Acharavadee dhe Organizata e ditur Buddha është për të sjellë vetëdijen për problemin e ndryshimeve të klimës përshpejtuar, që rezulton nga përdorimi i tepruar i magazinimit cloud globalisht, ushqyer nga fotot selfie dhe rritje eksponenciale në ruajtjen e të dhënave cloud në platformat një Instagram dhe Facebook të tillë. Vlerësimet janë se deri në vitin 2025 për të përdorur 1/5 konsumit botëror elektrik nga ruajtja cloud do të arrijë 20% të konsumit total. [7] [8] Acharavadee është i njohur në Mbretërinë e Tajlandës si zë mbi moralin budist në shoqëri. “Tan Ajahn”, siç është referuar nga studentët e saj, përfaqëson një zë matriarkal budist për moralin në Shoqërinë Thai dhe inkurajon njerëzit që të paguajnë pjesën e tyre të drejtë të taksave për t'i dhënë përsëri vendit që mbështet jetën e njerëzve dhe të mbajë një kod të lartë të sjelljes. Acharavadee është një autor bestselling në Tajlandë dhe botuese si në librat e gjuhës tajlandeze dhe angleze mbi Budizmin dhe Moralin Budist. Veprat më të dukshme, “Zgjohu nga çmenduri” dhe “Top Ide në Budizëm”. [9]

Fushata KBO Earth Climate e Acharavadee ka për qëllim zvogëlimin e ruajtjes globale të të dhënave dixhitale të panevojshme të gjeneruara çdo ditë, nga miliarda e përdoruesve të Instagram dhe Facebook duke rezultuar në ndryshimin e klimës së internetit të shkaktuar në afat të shpikur nga Acharvadee për të përshkruar fenomenet globale. [10]

Jeta e hershme

Acharavadee Wongsakon lindi nga z. Chaiyong dhe znj Somjit Wongsakon, më 28 shtator 1965 në Bangkok Noi District, Bangkok. Acharavadee gëzonte një edukim të thjeshtë stilin e Familjes Thai në Mbretërinë e Tajlandës pranë brigjeve të lumit Chao Phraya në Bangkok. Arsimuar në shkollat publike Ajo ndoqi Shkollën Suwannaramwittayakom dhe Universitetin Sripatum.

karrierë

Në vitin 2005 Acharavadee Wongsakon u bë një projektuesi bizhuteri i vlerësuar me çmime dhe personalitet biznesi, duke themeluar kompaninë Saint Tropez Diamond në Bangkok, dhe duke shitur koleksionin e bizhuterive të modës së lartë të frymëzuar nga luksi dhe stili unik i Saint Tropez, Francë. Koleksionet e Acharavadee Wongskon shkaktuan një ndjesi në Azi, duke e katapultuar atë dhe kompaninë e saj për suksesin brenda natës dhe duke futur Acharavadee në qendër të vëmendjes sociale. Znj. Acharavadee u Listuar nga Thailand Thatler Magazine për 5 vjet rresht si një nga 500 personat kryesorë të biznesit të vitit nga 2003 -2007.

Për shkak të kërkesave dhe streseve të biznesit të saj dhe të famshëm të ri të gjetur, Acharavadee praktikoi Vipassana Ndërmjetësimin nën parimin e meditimit Master S.N Goenka për gjashtë vjet.

Meditimi dhe Budizmi

Acharavadee kredi Vipassana Meditim me zgjimin e saj nga çmenduri dhe të kuptojë se kishte më shumë për jetën sesa të biznesit dhe statusit social të saj. Në vitin 2008 Acharavadee vendosi të shesë biznesin e saj dhe të tërhiqet në heshtje nga jeta shoqërore për t'i kushtuar jetën e saj mësimit të budizmit, moralit dhe praktikimit të meditimit. Acharavadee hoqi dorë nga statusi i saj shoqëror duke shitur veshjet e saj projektuesi dhe bizhuteri, duke u zotuar për të jetuar një jetë të thjeshtë laik pa varësinë e kurtheve ndaj pasurisë ose statusit. Acharavadee vazhdoi praktikën e saj rigoroze të meditimit dhe iu dedikua promovimit të budizmit dhe kontributit në shoqëri. Me të ardhurat nga shitja e biznesit të saj, Acharavadee bleu tokë në Bangkok qendror dhe themeloi School of Life Foundation, duke i mësuar Dhamma fëmijëve dhe adoleshentëve pa asnjë pagesë. Ajo u mësoi fëmijëve rëndësinë e moralit dhe të mbështeten gjithmonë përvojat e tyre në jetë, në vend të memorizuar nga fjalët në tekstet shkollore. [11] Acharavadee udhëzoi nxënësit e saj me mënyrën e saktë të jetesës dhe me pamje të drejtë drejt botës. Mësimet Acharavadee në Shkollën e Jetës kapur interesin e shumë njerëzve në Shoqërinë Thai, përfundimisht duke e çuar atë për të hapur qendrat e Ndërmjetësimit në të gjithë Tajlandën me qëllim mësimin e nxënësve të rritur këto vlera të njëjta. [12]

Në vitin 2011 Acharavadee Wongsakon filloi të mësojë teknikën Techo Vipassana për studentët. Pas nëntë vjetësh praktikë rigoroze të meditimit Vipassana, Acharavadee themeloi Techo Vipassana Dhamma Rrugën. Acharavadee shiti pjesën tjetër të zotërimeve të saj të kësaj bote dhe bleu tokë në ultësirën e Phra Phutthabat Noi në Kaeng Koi District, Provinca Saraburi, Tajlandë ku ajo krijoi tërheqjen e saj të parë Techo Vipassana. Techo Vipassana është praktikë meditimi që ndjek katër themelet e praktikës Mindfulness, duke përdorur teknikën e ndezjes së elementit të zjarrit në trup për të djegur poshtë Kilesa (papastërtitë mendore). Acharavadee krediton të ndjerin Somdej Phra Puttajarn Toh Phrommarangsi (SomdeJtoh) për mësimin e saj këtë teknikë gjatë një prej ndërmjetësimeve të saj. Phra Somdej Toh është një murg shumë i nderuar Thai, i njohur në mesin e Thais për mirësinë e tij, urtësinë dhe fuqitë e mbinatyrshme. Kjo teknikë përdor meditimin e fokusuar duke përdorur vëmendjen dhe elementi zjarri i trupit djeg larg papastërtitë mendore (Kilesa) Acharavadee mëson këtë metodë si një shkurtore të drejtpërdrejtë që çon në fund të ciklit të rilindjes Nirvana Acharavadee Wongsakon dedikuar tërheqjen Tech Vipassana në Triple Gem e Budizmit. Tan Ajan u mëson Meditimin dhe Dhamma Techo Vipassana për studentët vendas dhe të huaj falas duke u ofruar atyre ushqim dhe akomodim gjithashtu pa pagesë. Kursi i parë Techo Vipassana u mbajt më 25 janar 2011 dhe vazhdon të mbahet rregullisht.

Deri në vitin 2018 Master Acharavadee kishte dhënë mësim mbi 134 kurse gjatë 7 viteve në mbi 7,000 praktikues të ndërmjetësimit. Thais dhe të huajt, asketikët, dhe laikët, kanë ndjekur dhe përfunduar kurset e Acharavadee-së.

Në 2014 Acharavadee themeloi revistën 5000s, me idenë se duhet të ketë një revistë për demonstratën moderne budiste se Dhamma dhe një mënyrë jetese moderne mund të jenë plotësuese me njëri-tjetrin. Revista paraqet imazhe shembuj dhe mësime për budizmin modern në shoqërinë e sotme. Revista ka për qëllim të frymëzojë lexuesit për të jetuar jetën e tyre në mënyrë të përshtatshme dhe me vlera budiste në mënyrë që të maksimizojë cilësinë e jetës së tyre në çdo nivel.

2018 Acharavadee themeloi një tjetër qendër meditimi “Sang Dhamma Bodhi Jhana” në Qarkun Hat Yai, Provinca Songkhla. Dr. Prai Pattano, pasi një nga studentët e saj dhuroi tokën me një ndërtesë të madhe prej druri për t'u përdorur si tërheqje meditimi. Kurset e meditimit Anapanasati dhe Techo Vipassana ofrohen për njerëzit në pjesën jugore të Tajlandës, si një mjet për të përhapur Dhamma pjesën jugore të Tajlandës të njohur për konfliktin e saj fetar. Kursi i parë i meditimit u mbajt në tetor 2018.

Vepra të tjera

Magazine 5000s është një dygjuhësh (Thai/Anglisht) Magazine me cilësi të lartë, e zhvilluar për Thai dhe anglisht duke folur budiste dhe të tjerët për të treguar budistët një përfaqësime të një jetese moderne e cila kombinon vlerat morale budiste dhe Dhamma. Revista përmes fotografive, intervistave dhe tregimeve u jep lexuesve një ilustrime për të jetuar jetën e tyre me moralin dhe besimin budist, në një shoqëri moderne thai të shpejtë.

Organizatat

School of Life Foundation - Themeluar nga Acharavadee Wongsakon në vitin 2006

Njohja e Organizatës së Budës (KBO) - Themeluar nga Acharavadee Wongsakon në vitin 2010

Tech Vipassana Retreats themeluar nga Acharavadee Wongsakon në vitin 2011

Librat e botuar

Meditim Master Acharavadee Wongsakon është më i shitur Thai dhe autori Ndërkombëtar. Librat e saj përfshijnë tituj Thai dhe Anglisht botuese që nga viti 2005

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW