O

“Cause of Karma”
October 2, 2019
227 Precepts and LiberationWords from Master
October 9, 2019

O

Iz Wikipedije, slobodna enciklopedija

Acharavadee Wongsakon je tajlandski budistički učitelj laika i bivši poduzetnik koji podučava oblik meditacije Vipassana pod nazivom Teco Vipassana Meditacija. Ovu metodu podučava laicima i zaređenim budističkim redovnicima u raznim centrima Techo Vipassana diljem Tajlanda. Osnivačica je Organizacije Znanje Bude, koja kampanja protiv nepoštovanja korištenja Budinih slika i općeg pada morala u društvu. [1] Acharvadee i Fondacija Znanje Bude podržali su Nacionalni ured budizma.

Biografija

Acharavadee Wongsakon je rođen u Bangkoku Tajland 28. rujna 1965, ona je tajlandski budistički Vipassana Meditacija Master najpoznatiji po svojim naporima u zaštiti budizma i podizanje svijesti o opadanju budističkog morala u Tajlandu i globalnoj. [2] Acharavdee vjeruje da podizanje globalmoralnosti, može dovesti do prestanka mnogih svjetskih najtežih problema. Acharavadee je nagrađivana poslovna žena i tajlandska društvena. Acharavadee Wongsakon, etablirala sebe i tvrtku kao premijera u azijskom dijamantnom nakit dizajn poslovanja, razvija i temelji svoj brand Saint Tropez Diamond iz Bangkok Tajland. Gospođa Acharavadee je preuzela praksu posredovanja kako bi pomogla nositi se sa stresom poslovnog života i slavne osobe. Vipassana Meditacija praksa vodi Acharavadee da preispita svoj život i prioritete i na kraju se povukla iz društvene pozornice i poslovnog svijeta. [3]

Acharavadee je prodala svoju tvrtku, koristeći novac za otvaranje Škole života, škole za djecu, gdje je postala učiteljica Dhamme, poučavajući djecu besplatno. Učitelj Acharavadee osnovao je Znanje Buddha Organizaciju, neprofitnu organizaciju. Acharavadee Wongsakon, kroz Znanje Buddha Organizacija, radi na zaštiti korištenja Buddhine slike širom svijeta. "Poštovanje je zdrav razum" je slogan organizacije, koja Budu gleda kao oca budističke religije. [4] Gospođa Acharavadee, tijekom 2006. posjeta Buddha baru u Parizu, svjedočila je nepoštivanju slike Bude u popularnom noćnom klubu, što ju je potaknulo da uspostavi Znajući Budu Organizacija (KBO) za podizanje globalne svijesti da je Buddha otac budističke religije i Buddhin imidž ne bi trebao biti tretiran kao ukras ili koristiti za promicanje prodaje alkohola. [5] Neke od tvrtki Znajući Buda je surađivao s zaustaviti zlouporabu Buddha slike kao ukras su; Louis Vuitton i Disney Pictures. [6] Ostale kampanje koje promoviraju Acharavadee i Znanje Buddha Organizacija je donijeti svijest o problemu ubrzanih klimatskih promjena, što je posljedica prekomjerne upotrebe cloud pohrane globalno, potaknute selfie fotografijama i eksponencijalnim povećanjem pohrane podataka u oblaku na platformama takav Instagram i Facebook. Procjene su da će do 2025. godine koristiti 1/5. svjetsku potrošnju električne energije iz skladištenja oblaka doseći 20% ukupne potrošnje. [7] [8] Acharavadee je poznat u Kraljevini Tajland kao glas o budističkom moralu u društvu. "Tan Ajahn", kako je nazivaju njeni učenici, predstavlja budistički matrijarhalni glas za moral u Tajlandskom društvu i potiče ljude da plate svoj fer udio poreza kako bi se vratili zemlji koja podržava živote ljudi i održava visok kodeks ponašanja. Acharavadee je autor bestselera u Tajlandu i objavljuje i na tajlandskom i engleskom jeziku knjige o budizmu i budističkom moralu. Najznačajnija djela, "Probudi se iz ludila" i "Najbolje ideje u budizmu". [9]

Acharavadeeova kampanja KBO Earth Climate usmjerena je na smanjenje globalnog pohranjivanja nepotrebnih digitalnih podataka generiranih dnevno, milijardama korisnika Instagrama i Facebooka što rezultira klimatskim promjenama izazvanim internetom u terminu koji je skovao Acharvadee kako bi opisao globalne pojave. [10]

Rani život

Acharavadee Wongsakon je rođen od gospodina Chaiyonga i gospođe Somjit Wongsakon, 28. rujna 1965. u Bangkok Noi Distriktu u Bangkoku. Acharavadee je uživao u jednostavnom odgoju tajlandski obiteljski stil u Kraljevstvu Tajlandu u blizini obala rijeke Chao Phraya u Bangkoku. Obrazovana u javnim školama pohađala je školu Suwannaramwittayakom i Sveučilište Sripatum.

Karijera

Godine 2005. Acharavadee Wongsakon postao je nagrađivani dizajner nakita i poslovna osobnost, osnivajući Saint Tropez Diamond Company u Bangkoku, te prodajući kolekciju visokog modnog nakita inspiriranog luksuzom i jedinstvenim stilom Saint Tropez, Francuska. Kolekcije Acharavadee Wongskona izazvale su senzaciju u Aziji, katapultirajući nju i njezinu tvrtku do noćnog uspjeha i potiskujući Acharavadee u društveno središte pozornosti. Gospođa Acharavadee je na popisu Tajland Thatler Magazine za 5 godina uzastopno kao jedan od 500 vodećih poslovnih osoba u godini od 2003 -2007.

Zbog zahtjeva i naprezanja svog poslovanja i novootkrivene slavne osobe, Acharavadee prakticirala je Vipassana Mediation pod načelom meditacije Master S.N. Goenka šest godina.

Meditacija i budizam

Acharavadee kredita Vipassana Meditacija s joj buđenje iz ludila i shvatiti da je bilo više u životu nego njezin poslovni i društveni status. Godine 2008. Acharavadee odlučila je prodati svoj posao i tiho se povući iz društvenog života kako bi svoj život posvetila poučavanju budizma, morala i prakticiranju meditacije. Acharavadee se odrekla svog društvenog statusa prodajom svoje dizajnerske odjeće i nakita, obećavajući da će živjeti jednostavan laički život bez zamke ovisnosti o bogatstvu ili statusu. Acharavadee je nastavila svoju rigoroznu meditacijsku praksu i posvetila se promicanju budizma i doprinosu društvu. Uz prihod od prodaje svog poslovanja, Acharavadee je kupio zemljište u središnjem Bangkoku i osnovao Fondaciju School of Life, podučavajući Dhammu djeci i tinejdžerima bez ikakve naknade. Djecu je učila važnost morala i da se uvijek oslanjaju na vlastita iskustva u životu, umjesto da pamte iz riječi u udžbenicima. [11] Acharavadee je vodila svoje učenike pravilnim načinom življenja i s pravim pogledom prema svijetu. Acharavadee učenja na School of Life zarobljeni interes mnogih u tajlandskom društvu, na kraju ju je dovelo do otvaranja medijacijskih centara diljem Tajlanda usmjeren na podučavanje odraslih studenata tih istih vrijednosti. [12]

Godine 2011. Acharavadee Wongsakon počeo je podučavati tehniku Techo Vipassana studentima. Nakon devet godina rigorozne Vipassana meditacijske prakse, Acharavadee je osnovao Teco Vipassana Dhamma Path. Acharavadee je prodala ostatak svojih svjetovnih posjeda i kupila zemljište u podnožju Phra Phutthabat Noi u okrugu Kaeng Koi, provincija Saraburi, Tajland gdje je uspostavila svoje prvo povlačenje Techo Vipassana. Techo Vipassana je meditacijska praksa koja slijedi praksu Četiri temelja svjesnosti, koristeći tehniku paljenja vatrenog elementa u tijelu kako bi spalio Kilesu (mentalne nečistoće). Acharavadee kreditira pokojni Somdej Phra Puttajarn Toh Phrommarangsi (SomDejToh) za podučavanje ove tehnike tijekom jedne od njezinih medijacija. Phra Somdej Toh je visoko cijenjeni tajlandski redovnik, poznat među Tajlanđancima po svojoj dobroti, mudrosti i nadnaravnim moćima. Ova tehnika koristi fokusiranu meditaciju koristeći svjesnost i vatrogasni element tijela spali mentalne nečistoće (Kilesa) Acharavadee uči ovu metodu kao direktni prečac koji vodi do kraja ciklusa ponovnog rođenja Nirvana Acharavadee Wongsakon posvetio Teco Vipassana povlačenje Triple Gem budizma. Tan Ajan uči Techo Vipassana Meditacija i Dhamma domaćim i stranim studentima besplatno pružajući im hranu i smještaj također besplatno. Prvi tečaj Techo Vipassana održan je 25. siječnja 2011. i nastavlja se redovito održavati.

Do 2018 Master Acharavadee je učio više od 134 tečajeva tijekom 7 godina na više od 7.000 medijatora. Tajlanđani i stranci, asketi i laici, pohađali su i završili Acharavadee tečajeve.

Godine 2014. Acharavadee osnovao je časopis 5000s, s idejom da bi trebao postojati časopis za suvremenu budističku demonstraciju da Dhamma i suvremeni stil života mogu biti međusobno komplementarni. Časopis predstavlja slike primjere i učenja za suvremeni budizam u današnjem društvu. Časopis je namijenjen da inspirira čitatelje da žive svoj život na odgovarajući način i s budističkim vrijednostima kako bi se povećala kvaliteta svog života na svim razinama.

2018 Acharavadee osnovao je još jedan meditacijski centar "Sang Dhamma Bodhi Jhana" u okrugu Hat Yai, Provincija Songkhla. Dr. Prai Pattano, nakon što je jedan od njenih studenata donirao zemljište s velikom drvenom zgradom koja će biti korištena kao meditacijsko odmaralište. Anapanasati i Techo Vipassana meditacija tečajevi su predviđeni za ljude u južnom dijelu Tajlanda, kao sredstvo za širenje Dhamma južnom dijelu Tajlanda poznat po svojim vjerskim sukobima. Prvi tečaj meditacije održan u listopadu 2018.

Ostala djela

5000s Magazine je dvojezični (tajlandski/engleski) Visokokvalitetni magazin, razvijen za tajlandski i engleski govornog budistički i drugi pokazati budisti reprezentacije modernog načina života koji kombinira budističke moralne vrijednosti i Dhamma. Časopis kroz fotografije, intervjue i priče daje čitateljima ilustracije za život s moralom i budističkom vjerom, u brzom modernom tajlandskom društvu.

Organizacije

Foundation School of Life - Osnovao Acharavadee Wongsakon 2006.

Poznavanje organizacije Buddha (KBO) - Osnovao je Acharavadee Wongsakon 2010

Tehco Vipassana Retrets Osnovao Acharavadee Wongsakon u 2011

Objavljene knjige

Meditacija Master Acharavadee Wongsakon je najprodavaniji tajlandski i međunarodni autor. Njezine knjige uključuju tajlandski i engleski naslovi izdavanja od 2005.

%d
The Buddhist News

FREE
VIEW