- Περίπου

“Cause of Karma”
October 2, 2019
227 Precepts and LiberationWords from Master
October 9, 2019

- Περίπου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Acharavadee Wongsakon είναι ένας ταϊλανδέζος δάσκαλος βουδιστής και πρώην επιχειρηματίας που διδάσκει μια μορφή διαλογισμού Βιπάσσανα που ονομάζεται Tech Vipassana Διαλογισμός. Διδάσκει αυτή τη μέθοδο σε λαϊκούς και χειροτονούμενους βουδιστές μοναχούς σε διάφορα κέντρα Techo Vipassana σε όλη την Ταϊλάνδη. Είναι η ιδρυτής της Οργάνωσης Γνωρίζοντας τον Βούδα, η οποία εκστρατεύει ενάντια σε ασεβείς χρήσεις της εικόνας του Βούδα και της γενικής παρακμής της ηθικής στην κοινωνία. [1] Αχαρβάντη και το Ίδρυμα Γνωρίζοντας τον Βούδα έχουν εγκριθεί από το Εθνικό Γραφείο του Βουδισμού.

Βιογραφία

Acharavadee Wongsakon γεννήθηκε στην Μπανγκόκ Ταϊλάνδη 28 Σεπτεμβρίου 1965, είναι μια Ταϊλάνδης βουδιστής Βιπάσσανα Διαλογισμός Master περισσότερο γνωστή για τις προσπάθειές της στην προστασία του Βουδισμού και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την παρακμή βουδιστική ηθική στην Ταϊλάνδη και σε παγκόσμιο επίπεδο. [2] Acharavdee πιστεύει ότι η αύξηση της παγκοσμιοποίησης ηθικότητας, μπορεί να να οδηγήσει στην παύση πολλών από τα πιο δύσκολα προβλήματα του κόσμου. Η Αχαραβάντι είναι μια βραβευμένη γυναίκα επιχειρηματίας και ταϊλανδέζικη κοινωνιάστρια. Η Acharavadee Wongsakon, εδραιώθηκε και η εταιρεία της ως κορυφαίος παίκτης στην ασιατική επιχείρηση σχεδιασμού κοσμημάτων διαμαντιών, αναπτύσσοντας και βασίζοντας την μάρκα της Saint Tropez Diamond από την Μπανγκόκ Ταϊλάνδη. Η κα Αχαραβάντη ανέλαβε την πρακτική διαμεσολάβησης για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του στρες της επιχειρηματικής ζωής και της διασημότητας. Η πρακτική διαλογισμού της Βιπάσσανα οδήγησε την Αχαραβάδα να επανεκτιμήσει τη ζωή και τις προτεραιότητές της και τελικά αποσύρθηκε από την κοινωνική σκηνή και τον επιχειρηματικό κόσμο. [3]

Η Αχαραβάντη πούλησε την εταιρεία της, χρησιμοποιώντας τα χρήματα για να ανοίξει το Σχολείο της Ζωής, ένα σχολείο για παιδιά, όπου έγινε δασκάλα Ντάμμα, διδάσκοντας στα παιδιά δωρεάν. Ο Δάσκαλος Αχαραβάντι ίδρυσε την Οργάνωση Γνωρίζοντας τον Βούδα, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Η Acharavadee Wongsakon, μέσω της Οργάνωσης Γνωρίζοντας τον Βούδα, εργάζεται για την προστασία της χρήσης της εικόνας του Βούδα παγκοσμίως. «Ο σεβασμός είναι κοινή λογική» είναι το σύνθημα της οργάνωσης, η οποία βλέπει τον Βούδα ως πατέρα της βουδιστικής θρησκείας. [4] Η κα Αχαραβάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του 2006 στο μπαρ του Βούδα στο Παρίσι, είδε την ασέβεια της Εικόνας του Βούδα σε ένα δημοφιλές νυχτερινό κέντρο, το οποίο την ώθησε να ιδρύσει τον Γνωρίζοντα Βούδα Οργάνωση (KBO) για την αύξηση της παγκόσμιας συνειδητοποίησης ότι ο Βούδας είναι ο πατέρας της βουδιιστικής θρησκείας και η εικόνα του Βούδα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διακόσμηση ή χρησιμοποιείται για την προώθηση της πώλησης του αλκοόλ. [5] Ορισμένες από τις εταιρείες Γνωρίζοντας ο Βούδας έχει συνεργαστεί με για να σταματήσει η κατάχρηση των εικόνων του Βούδα ως διακόσμηση είναι; Vuitton και Disney Pictures. [6] Άλλες εκστρατείες που προωθούνται από Acharavadee και η Γνωρίζοντας τον Βούδα Οργάνωση είναι να φέρει την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα της επιταχυνόμενης κλιματικής αλλαγής, που προκύπτει από την κατάχρηση της αποθήκευσης cloud σε παγκόσμιο επίπεδο, που τροφοδοτείται από selfie φωτογραφίες και εκθετική αύξηση της αποθήκευσης δεδομένων σύννεφο στις πλατφόρμες ένα τέτοιο Instagram και το Facebook. Εκτιμήσεις είναι ότι μέχρι το 2025 για να χρησιμοποιηθεί η 1/5η παγκόσμια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την αποθήκευση νέφους θα φτάσει το 20% της συνολικής κατανάλωσης. [7] [8] Η Αχαραβάδεη είναι γνωστή στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης ως φωνή για τη βουδιστική ηθική στην κοινωνία. Η «Tan Ajahn», όπως αναφέρεται από τους μαθητές της, αντιπροσωπεύει μια βουδιστική μητριαρχική φωνή για την ηθική στην κοινωνία της Ταϊλάνδης και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πληρώσουν το μερίδιο των φόρων τους για να δώσουν πίσω στη χώρα που υποστηρίζει τη ζωή των ανθρώπων και διατηρεί υψηλό κώδικα συμπεριφοράς. Η Acharavadee είναι συγγραφέας με μπεστ σέλερ στην Ταϊλάνδη και εκδίδει τόσο σε ταϊλανδέζικα όσο και αγγλικά βιβλία για τον Βουδισμό και την Ηθική του Βουδισμού. Τα πιο αξιοσημείωτα έργα, «Ξυπνήστε από την τρέλα» και «Κορυφαίες Ιδέες στον Βουδισμό». [9]

Η εκστρατεία KBO Earth Clobal της Acharavadee στοχεύει στη μείωση της παγκόσμιας αποθήκευσης περιττών ψηφιακών δεδομένων που παράγονται καθημερινά, από δισεκατομμύρια χρήστες του Instagram και του Facebook, με αποτέλεσμα την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από το διαδίκτυο με όρους που επινόησε η Acharvadee για να περιγράψει τα παγκόσμια φαινόμενα [10].

Πρώιμη ζωή

Η Αχαραβάντη Γουονγκσάκον γεννήθηκε από τον κύριο Τσαϊγιόνγκ και την κα Σομζίτ Γουονγκσάκον, στις 28 Σεπτεμβρίου 1965 στην επαρχία Μπανγκόκ Noi της Μπανγκόκ. Η Acharavadee απολάμβανε ένα απλό οικογενειακό στυλ της Ταϊλάνδης στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης κοντά στις όχθες του ποταμού Chao Phraya στην Μπανγκόκ. Σπούδασε σε δημόσια σχολεία φοίτησε στη Σχολή Suwannaramwittayakom και στο Πανεπιστήμιο Sripatum.

Καριέρα

Το 2005 η Acharavadee Wongsakon έγινε βραβευμένη σχεδιαστής κοσμημάτων και επιχειρηματικής προσωπικότητας, ιδρύοντας την Saint Tropez Diamond Company στην Μπανγκόκ και πωλώντας συλλογή κοσμημάτων υψηλής μόδας εμπνευσμένη από την πολυτέλεια και το μοναδικό στυλ του Saint Tropez της Γαλλίας. Οι συλλογές της Acharavadee Wongskon προκάλεσαν μια αίσθηση στην Ασία, εκτοξεύοντας την ίδια και την παρέα της σε ολονύκτια επιτυχία και ώθησε την Acharavadee στο κοινωνικό προσκήνιο. Η κα Acharavadee ήταν εισηγμένη από το περιοδικό Thatler Thailand για 5 χρόνια διαδοχικά ως ένα από τα 500 κορυφαία επιχειρηματικά πρόσωπα της χρονιάς από το 2003 -2007.

Λόγω των απαιτήσεων και του στρες της επιχείρησής της και της νέας διασημότητας, η Αχαραβάντη ασκούσε τη Διαμεσολάβηση Βιπάσσανα υπό την αρχή του διαλογισμού Master S.N. Goenka για έξι χρόνια.

Διαλογισμός και Βουδισμός

Η Αχαραβάδα πιστώνει το Διαλογισμό Βιπάσσανα με την αφύπνιση της από την τρέλα και συνειδητοποιεί ότι υπήρχαν περισσότερα στη ζωή παρά στην επιχειρηματική και κοινωνική της θέση. Το 2008 η Αχαραβάδα αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρησή της και να αποσυρθεί ήσυχα από την κοινωνική ζωή για να αφιερώσει τη ζωή της στη διδασκαλία του Βουδισμού, της ηθικής και του διαλογισμού. Η Αχαραβάδη απαρνήθηκε την κοινωνική της θέση πουλώντας ρούχα και κοσμήματα σχεδιαστών, δεσμευόμενη να ζήσει μια απλή απλή ζωή χωρίς τον εθισμό στον πλούτο ή το καθεστώς. Η Αχαραβάδα συνέχισε την αυστηρή πρακτική της διαλογισμού και αφιερώθηκε στην προώθηση του Βουδισμού και τη συμβολή στην κοινωνία. Με έσοδα από την πώληση της επιχείρησής της, η Acharavadee αγόρασε γη στο κέντρο της Μπανγκόκ και ίδρυσε το School of Life Foundation, διδάσκοντας το Dhamma σε παιδιά και εφήβους χωρίς καμία χρέωση. Δίδαξε στα παιδιά τη σημασία της ηθικής και να βασίζονται πάντα στις δικές τους εμπειρίες στη ζωή, αντί να απομνημονεύει από τις λέξεις στα σχολικά βιβλία. [11] Η Αχαραβάδα καθοδήγησε τους μαθητές της με τον σωστό τρόπο ζωής και με σωστή θέα προς τον κόσμο. Οι διδασκαλίες της Acharavadee στο School of Life αιχμαλώτισαν το ενδιαφέρον πολλών για την Κοινωνία της Ταϊλάνδης, οδηγώντας τελικά σε ανοιχτά κέντρα διαμεσολάβησης σε όλη την Ταϊλάνδη με στόχο τη διδασκαλία των ενηλίκων μαθητών αυτών των ίδιων αξιών. [12]

Το 2011 η Αχαραβάντη Γουονγκσάκον άρχισε να διδάσκει την τεχνική Techo Vipassana στους μαθητές. Μετά από εννέα χρόνια αυστηρής πρακτικής διαλογισμού Βιπάσσανα, η Αχαραβάντη καθιέρωσε το Techo Vipassana Dhamma Path. Η Acharavadee πούλησε τα υπόλοιπα υπάρχοντά της και αγόρασε γη στους πρόποδες της Phra Phutthabat Noi στην περιοχή Kaeng Koi, στην επαρχία Saraburi της Ταϊλάνδης, όπου ίδρυσε το πρώτο της καταφύγιο Techo Vipassana. Το Techo Vipassana είναι πρακτική διαλογισμού που ακολουθεί την πρακτική των τεσσάρων θεμελιώσεων της προσοχής, χρησιμοποιώντας την τεχνική της ανάφλεξης του στοιχείου φωτιάς στο σώμα για να κάψει το Kilesa (νοητικές ακαθαρσίες). Η Αχαραβάδα πιστώνει την αείμνηστη Somdej Phra Puttajarn Toh Phrommarangsi (Somdejtoh) για τη διδασκαλία αυτής της τεχνικής κατά τη διάρκεια μιας από τις διαμεσολάβήσεις της. Ο Phra Somdej Toh είναι ένας σεβαστός Ταϊλανδός μοναχός, γνωστός μεταξύ των Ταϊλανδών για την καλοσύνη, τη σοφία και τις υπερφυσικές του δυνάμεις. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί εστιασμένη διαλογισμό χρησιμοποιώντας την προσοχή και το στοιχείο φωτιάς του σώματος καίει μακριά ψυχικές ακαθαρσίες (Kilesa) Acharavadee διδάσκει αυτή τη μέθοδο ως μια άμεση συντόμευση που οδηγεί στο τέλος του κύκλου αναγέννησης Nirvana Acharavadee Wongsakon αφιερωμένο το Techo Vipassana υποχώρηση στο Τριπλό κόσμημα του Βουδισμού. Ο Tan Ajan διδάσκει τον διαλογισμό Techo Vipassana και το Dhamma σε εγχώριους και ξένους φοιτητές δωρεάν παρέχοντάς τους φαγητό και διαμονή δωρεάν. Το πρώτο μάθημα Techo Vipassana πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2011 και συνεχίζει να διεξάγεται τακτικά.

Μέχρι το 2018 ο Master Acharavadee είχε διδάξει περισσότερα από 134 μαθήματα για 7 χρόνια σε πάνω από 7.000 επαγγελματίες διαμεσολάβησης. Ταϊλανδοί και αλλοδαποί, ασκητές και λαϊκοί, παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν τα μαθήματα της Αχαραβάδας.

Το 2014 η Αχαραβάδα ίδρυσε το περιοδικό 5000s, με την ιδέα ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα περιοδικό για τη σύγχρονη βουδιστική επίδειξη ότι το Ντάμμα και ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται. Το περιοδικό παρουσιάζει εικόνες παραδείγματα και διδασκαλίες για το σύγχρονο Βουδισμό στη σημερινή κοινωνία. Το περιοδικό έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους αναγνώστες να ζήσουν τη ζωή τους κατάλληλα και με βουδιστικές αξίες, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την ποιότητα της ζωής τους σε κάθε επίπεδο.

2018 Acharavadee ίδρυσε ένα άλλο κέντρο διαλογισμού «Sang Dhamma Bodhi Jhana» στην περιοχή Hat Yai, επαρχία Songkhla. Η Δρ Prai Pattano, αφού ένας από τους μαθητές της δώρισε τη γη με ένα μεγάλο ξύλινο κτίριο για να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο διαλογισμού. Τα μαθήματα διαλογισμού Anapanasati και Techo Vipassana παρέχονται για τους ανθρώπους στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, ως μέσο για την εξάπλωση του Ντάμμα νότιου τμήματος της Ταϊλάνδης γνωστό για τις θρησκευτικές συγκρούσεις της. Το πρώτο μάθημα διαλογισμού που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Άλλα Έργα

Το περιοδικό 5000s είναι ένα δίγλωσσο (Ταϊλανδέζικο/Αγγλικά) Υψηλής ποιότητας περιοδικό, που αναπτύχθηκε για ταϋλανδέζικο και αγγλόφωνο βουδιστή και άλλοι για να δείξει στους Βουδιστές μια αναπαράσταση ενός σύγχρονου τρόπου ζωής που συνδυάζει βουδιστικές ηθικές αξίες και Ντάμμα. Το περιοδικό μέσα από φωτογραφίες, συνεντεύξεις και ιστορίες δίνει στους αναγνώστες μια εικονογράφηση για να ζήσουν τη ζωή τους με ηθική και βουδιστική πίστη, σε μια γρήγορη σύγχρονη ταϊλανδέζικη κοινωνία.

Οργανισμοί

Ίδρυμα Ζωής - Ιδρύθηκε από την Αχαραβάντη Γουονγκσάκον το 2006

Γνωρίζοντας τον Οργανισμό του Βούδα (KBO) - Ιδρύθηκε από την Αχαραβάντη Γουονγκσάκον το 2010

Techo Βιπάσσανα Συναντήσεις Ιδρύθηκε από την Αχαραβάντη Γουονγκσάκον το 2011

Εκδοθέντα βιβλία

Διαλογισμός Δάσκαλος Acharavadee Wongsakon είναι καλύτερο σε πωλήσεις Ταϊλάνδης και Διεθνής συγγραφέας. Τα βιβλία της περιλαμβάνουν ταϊλανδέζικες και αγγλικές εκδόσεις από το 2005

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW