Πρώην γραφείο του Βουδισμού επικεφαλής καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για διαφθορά

Μεγάλο άγαλμα του Βούδα που θα εγκατασταθεί στην Μπανγκόκ
December 29, 2019
Πόλη Baoji παραγγελίες να σφραγίσει βουδιστικούς ναούς με τούβλα και μπετόν
December 29, 2019

Πρώην γραφείο του Βουδισμού επικεφαλής καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για διαφθορά

28 Δεκεμβρίου 2019

Μέι Τέιλορ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εθνικό Γραφείο Βουδισμού

Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Γραφείου Βουδισμού (N.O.B.), Pom Sornsilp, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης σήμερα (Παρασκευή), αφού κρίθηκε ένοχος από το Ποινικό Δικαστήριο για υποθέσεις διαφθοράς και παράπτωσης διαφθοράς σε σχέση με κεφάλαια του ναού.

Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Γραφείου Βουδισμού έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 20 ετών για την κατάχρηση κονδυλίων του ναού.

Thai PBS World αναφέρει ότι στο Ποινικό Δικαστήριο για υποθέσεις διαφθοράς και παράπτωσης, Pom Sornsilp κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία, μαζί με τον πρώην διευθυντή του Γραφείου του Ναού Ανακαίνισης και Ανάπτυξης και Θρησκευτικής Ευημερίας, Wasawat Kittithirasith, ο οποίος έλαβε επίσης ποινή 20 ετών για παρόμοια αδικήματα.

Το σκάνδαλο της κατάχρησης κεφαλαίων του ναού ήρθε στο φως για πρώτη φορά το 2017, όταν ένας ηγούμενος από ναό στην επαρχία Phetchaburi, κεντρική Ταϊλάνδη, έκανε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομική Διοίκηση κατά της Διαφθοράς. Ισχυρίστηκε ότι ο ναός του είχε λάβει επιχορήγηση ανακαίνισης 10 εκατομμυρίων μπατ από το N.O.B. υπό τον όρο ότι το 75% των κεφαλαίων θα επιστραφεί στους υπαλλήλους που βοήθησαν στην εξασφάλιση της επιχορήγησης.

Η απάτη περιελάμβανε τους ηγούμενους να προσφερθούν χρηματοδότηση για ανακαινίσεις ναών από ανεπίσημους «μεσίτες» με διασυνδέσεις με κάποια άτομα στο N.O.B. Για να λάβουν τη χρηματοδότηση, οι ηγούντες έπρεπε να συμφωνήσουν να επιστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος του στους αξιωματούχους που το κανόνισαν, αφήνοντας τους μόνο ένα μικρό ποσοστό του αρχικού επιχορήγηση για χρήση για σκοπούς ανακαίνισης.

Είναι κατανοητό ότι μερικοί ηγούντες συμμετείχαν και οι ίδιοι στην απάτη, τσεπώνοντας ό, τι είχε απομείνει από τα χρήματα μετά την επιστροφή χρημάτων στους αξιωματούχους, και δεν ξοδεύουν τίποτα για ανακαίνιση ναού.

Δύο άλλοι άνδρες, ο κ. Jesada Wongmek και ο κ. Charin Mingkwan, κατηγορούμενοι ότι πλησιάζουν ναούς με προσφορές χρηματοδότησης από το NOB σε αντάλλαγμα για σημαντική προμήθεια, καταδικάστηκαν επίσης χθες, λαμβάνοντας έξι χρόνια και οκτώ μήνες και ένα χρόνο και οκτώ μήνες αντίστοιχα.

Ο κ. Pom, ο κ. Wasawat και ο κ. Jesada έχουν επίσης διαταχθεί να επιστρέψουν 12 εκατομμύρια μπατ στο Εθνικό Γραφείο Βουδισμού.

ΠΗΓΗ: Ταϊλανδικό PBS Κόσμος

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW