„Întrebări și răspunsuri, Volumul 19”

„Întrebări și răspunsuri, Volumul 32”
February 24, 2020
Întrebări și răspunsuri Problema 11
February 24, 2020

„Întrebări și răspunsuri, Volumul 19”

de Maestrul Acharavadee Wongsakon

(Vă rugăm să găsiți versiunea thailandeză de mai jos)

Întrebare: Dragă Maestre, am o întrebare despre ce fel de karma cauzează homosexualitatea. În acest caz, oamenii homosexuali pot fi iluminați?

Răspuns: Există multe tipuri de karma, provocând homosexualitate, dar cea mai severă karma este flirtul. Avand o aventura cu sotul celuilalt duce la renasterea ca persoana homosexuala, care nu va avea niciodata 100% dragoste de succes. Chiar și având dragoste, va fi descurajat și insultat de societate și de alții pentru că încălcând al treilea precept rănit sentimentul altora. Această karma are ca rezultat același sentiment dureros.

Indiferent cine sunt: femei, bărbaţi sau homosexuali, dacă mintea lor nu se poate retrage din dorinţa senzuală, este imposibil pentru ei să atingă nivelul Arahant. Oamenii homosexuali au mai mult timp să-și retragă dorința senzuală decât sexul normal. Formarea karma homosexualității este atașată dorinței senzuale mai puternice decât sexul normal, deoarece acumulează continuu o mulțime de sentimente incomode și dureroase, ceea ce face ca atașamentul minții să fie și mai puternic.

Din cele zece lanțuri care țin mintea creaturilor în runda renașterii, renunțarea la dorința senzuală înseamnă nu numai atingerea corpului, ci și dorința mentală. Persoanele fără cele zece Fetters nu vor avea nici o dorință lumească. Având apreciere în minte este bine, deoarece este un sentiment normal, cum ar fi da complement că o persoană este frumos și place de el, dar nu doresc să fie aproape de el ca un iubit.

Cuvântul „pasiune senzuală” acoperă tot sexul persoanei. Conceptul convenţional de corp este doar un loc în care mintea să stea. Mintea originală originală nu are nici un gen. O persoană iluminată are o acțiune ambiguă. Dacă luăm în considerare numai acțiunea, nu vom ști dacă persoana este bărbat sau femeie. Dacă persoana luminată este feminină, ea va avea o minte puternică, ca un bărbat. Dacă persoana luminată este masculină, el va fi blând și poate plânge, ca o femeie. Comportamentul său urmărește cultura, el sau ea se îmbracă în funcție de sex, astfel încât să nu existe vina și critici din partea societății.

În concluzie, homosexualii care se așteaptă să fie iluminați nu trebuie să se îngrijoreze în legătură cu sexul, ci ar trebui să stabilească obiectivul pe care îl vor medita cu sârguință pentru a înlătura pasiunea senzuală până la nivelul afecțiunii. Acest lucru este mai important.

Alte karma care cauzează homosexualitatea este din mintea dorită, dar nu a fost suficientă faptă bună pentru a obține corpul dorit. Aşa că persoana trebuie să recompenseze fosta faptă din această viaţă devenind homosexuală.

Curiozitatea și întrebarea nu sunt jenante pentru că mulți oameni, probabil, beneficiază de întrebările tale sau pot fi Dhamma oferind. Vă rugăm să trimiteți întrebările la e-mail, Napalada.Suriyunt@hotmail.com. Maestrul va răspunde cu amabilitate la fiecare întrebare.

Traducător: Patcharanan Laopimolpan

„Bombe”

- Cum să nu te mai pui? - Cum să nu mai ai?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Pachet - Ce este? - Ce? - Ce?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Swako Cicicum

Cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Baha Cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Cum să nu te mai pui? - Cum să nu te mai pui? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Baha! - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Pahi

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? În plus, nu se poate face nici o problemă, nici o problemă, nici o problemă, nici o problemă.

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Nu! - Nu! - Nu! - Nu! - Nu! - Nu! Napalada.Suriyunt@hotmail.com

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW