COVID-19 Everything is going to be Alright….

COVID-19 Everything is going to be Alright….

Τα καλά νέα είναι ότι η Κίνα δεν αναφέρει σημαντικό αριθμό νέων περιπτώσεων της Covid-19. Υπάρχουν μόνο 39 νέες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στην Κίνα, η οποία έχει πληθυσμό 1.386 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Η Ιαπωνία έχει βρει αποτελεσματικές θεραπείες για το Covid-19 με το όνομα Avigan (favipiravir), το οποίο η Κίνα αναφέρει ότι είναι αποτελεσματική κατά της Covid-19.

Ήδη χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο είναι, υδροξυχλωροκίνη, χλωροκίνη φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ελονοσίας. Η χλωροκίνη αντιμετωπίζει περιπτώσεις του ιού σε 3-6 ημέρες και αν αναπτυχθεί γρήγορα και στρατηγικά το φάρμακο θα μπορούσε δυνητικά να βοηθήσει κάμψη της πανδημίας «ραβδί χόκεϊ» καμπύλη, αναφέρει το WSJ.

Ο κόσμος έχει κλείσει από τις κυβερνήσεις σε μια προσπάθεια να «ισοπεδώσουν την καμπύλη» για να επιβραδύνουν τον αριθμό των νέων λοιμώξεων και να αγοράσουν χρόνο για τις φαρμακευτικές εταιρείες για να αυξήσουν την παραγωγή και τη διανομή ναρκωτικών.

Γιατί λοιπόν συνεχίστηκε ο φόβος και ο πανικός; Σύμφωνα με τις επικρατούσες ειδήσεις και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το «Panic-Demic» ενδέχεται να διαρκέσει άλλους 18 μήνες. Για εκείνους που τώρα δεν έχουν εισόδημα και είπε να απομονώσουν, αυτό ακούγεται χειρότερο από κάθε κίνδυνο που σχετίζεται με τη σύμβαση Covid-19 και δημιουργεί Φόβο και Πανικό

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στρατηγική «διακοπής λειτουργίας» δεν είναι βιώσιμη πέρα από τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Οι κυβερνήσεις δεν ήταν εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν αυτήν την κρίση και προσπαθούν να παράσχουν οικονομική βοήθεια σε όσους την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Είναι απίθανο οι κυβερνήσεις να είναι σε θέση να φέρουν με υλικοτεχνική υποστήριξη μετρητά στα χέρια όσων έχουν ανάγκη αμέσως.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου, όταν ο αριθμός των νέων μολύνσεων και θανάτων από την Covid-19, δεν υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη στρατηγική απομόνωσης και δεν δικαιολογεί την περαιτέρω κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, θα υπάρξει μεγάλη ώθηση από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που επηρεάζουν αυτή η στρατηγική.

Όπου οι ΗΠΑ και η Ιταλία βασίζονται σε δοκιμές για την περιοχή Covid-19, για να κάνουν την περίπτωση απομόνωσης τους, άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση που ονομάζεται «Herd Immunity», όπου το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα κάνει τίποτα για να σταματήσει την εξάπλωση της Covid-19 και να επιτρέψει στον πληθυσμό να αρρωστήσει, προκειμένου να δημιουργήσει ένα φυσική ανοσία και αντι-σώματα κατά της νόσου.

Αυτή η πολιτική είναι μια πολιτικά επικίνδυνη προσέγγιση, αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι ίσως η πιο λογική και ρεαλιστική. Οι γιατροί επισημαίνουν, ότι πολλοί από τον πληθυσμό μπορεί να έχουν ήδη μολυνθεί και μεταφέρουν τον ιό ή ο ιός έχει ήδη εξαπλωθεί σε μέρη όπου οι άνθρωποι απομονώνονται. Ο ιός μπορεί να κρύβεται σε πόμολα πόρτας, πλαστικές σακούλες, παντοπωλεία, πιάτα, καθιστώντας έτσι την τρέχουσα στρατηγική απομόνωσης αναποτελεσματική και μπορεί να οδηγήσει σε πολλούς περιττούς δευτερεύοντες θανάτους.

Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να «πάρετε μια βαθιά ανάσα» και να «χαλαρώσετε» για τις επόμενες 2 εβδομάδες. Όσοι έχουν αναλάβει να χειριστούν αυτό το «Panic-Demic» θα πρέπει να υπερασπιστούν τις στρατηγικές τους ενάντια στους αριθμούς.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου, ο κόσμος θα προβεί σε αξιολόγηση του αριθμού των νέων μολύνσεων και θανάτων από την Covid-19, και θα αποφασίσει εάν αυτοί οι αριθμοί δικαιολογούν την αναγκαστική οικονομική διακοπή της κυβέρνησης. Είναι απίθανο ο παγκόσμιος πληθυσμός να συνεχίσει να υποστηρίζει στρατηγικές απομόνωσης.

Πριν από την Κόβιντ-19 υπήρχαν 25.000 άνθρωποι που πέθαιναν κάθε μέρα από πείνα, συνολικού ύψους 9,1 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως σε όλο τον κόσμο. Σήμερα συνειδητοποιούμε πόσο εύθραυστα είναι τα συστήματα υποστήριξης στα οποία βασιζόμαστε. Ας ελπίσουμε ότι το σημερινό «Panic-Demic» ξυπνά την ανθρωπότητα για να νοιαστεί λιγότερο για το υλικό κέρδος, και περισσότερο για τον συνάνθρωπό μας και τον πλανήτη μας. Ίσως επιτέλους θα υπάρξει μια αλλαγή παραδειγμάτων από το «εγώ» στο «εμείς».

Σήμερα, αν απομονώνετε ή δεν εργάζεστε, αντί να επιτρέπετε στη ζωή σας να κυβερνάται από φόβο και πανικό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τις επόμενες 2 εβδομάδες ως: «Gget Healthy» και «Happy». Επαξιοποιήστε στο έπακρο αυτόν τον χρόνο και προγραμματίστε να επιστρέψετε στην εργασία πλήρους απασχόλησης μέχρι τα μέσα Απριλίου και να εξομαλυνθούν τα πράγματα μέχρι τον Μάιο του 2020.

Μην πανικοβληθείτε ή τροφοδοτείτε το φόβο σας

Διαβάστε ένα βιβλίο - μειώστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ειδήσεις

Άσκηση, διατροφή και πρακτική Γιόγκα

Διαλογίσου

Βρείτε τον εαυτό σας και τι θέλετε να κάνετε στο μέλλον.

Κάντε τη λίστα των κουβάδων σας

Γιατρός Συμβουλές για να κρατήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό και οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι μια χαρά.

Τρώτε υγιεινά και πίνετε άφθονο νερό

Πάρτε 8 ώρες ύπνου

Μην πίνετε αλκοόλ καθώς καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα

Πάρτε υψηλές δόσεις Βιταμινών (D3, Βιταμίνη C, Ψευδάργυρο και Αντιοξειδωτικά

Απομονώστε, διατηρήστε την κοινωνική απόσταση

Leave a Reply

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW