Βουδιστικά μοναστήρια στο Θιβέτ Κλειστά. Λοιμώξεις από κορωναϊό επιβεβαιώθηκαν σε θιβετιανές περιοχές της Κίνας

κορυφή 10 εφαρμογές διαλογισμού τράβηξε το $195M στην 2019, πάνω 52% από 2018
January 31, 2020
NEUROIMAGING ΔΕΊΧΝΕΙ ΌΤΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΌΣ ΑΛΛΆΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΈΦΑΛΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ
January 31, 2020

Βουδιστικά μοναστήρια στο Θιβέτ Κλειστά. Λοιμώξεις από κορωναϊό επιβεβαιώθηκαν σε θιβετιανές περιοχές της Κίνας

Από τον Κρεγκ Λιούις

Βουδιστής Παγκόσμια | 2020-01-29 |

Τα βουδιστικά ορόσημα στο Θιβέτ, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού παλατιού Potala, είναι κλειστά για το κοινό από τη Δευτέρα. Φωτογραφία από τον Craig Lewis

Ενημέρωση, 30 Ιανουαρίου 2020: Ο επίσημος αριθμός λοιμώξεων από κοροναϊό στην Κίνα ανέβηκε σε 7.771 την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Αυτόνομη Περιφέρεια του Θιβέτ. Ο επίσημος αριθμός νεκρών στην Κίνα αυξήθηκε επίσης σε 170. Η περίπτωση στο Θιβέτ σημαίνει ότι ο ιός έχει πλέον εξαπλωθεί και στις 31 επαρχιακές διαιρέσεις στην ηπειρωτική Κίνα.

Όλα τα βουδιστικά μοναστήρια και άλλα δημοφιλή αξιοθέατα και τουριστικά αξιοθέατα στο Θιβέτ έχουν κλείσει για το κοινό από τη Δευτέρα, μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού του Wuhan (2019-NCOV), αναφέρουν τα ΜΜΕ. Αν και η Αυτόνομη Περιφέρεια του Θιβέτ μέχρι στιγμής δεν έχει μολυνθεί, έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα στις δυτικές περιοχές της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακά θιβετιανών περιοχών.

Κατά τη στιγμή της γραφής, επιβεβαιωμένες λοιμώξεις από κορωναϊό στην ηπειρωτική Κίνα είχαν φθάσει τα 6.055, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τις κινεζικές υγειονομικές αρχές, με επίσημο αριθμό θανάτων 132 ανθρώπων. Ο συνολικός αριθμός λοιμώξεων στην ηπειρωτική Κίνα υπερβαίνει πλέον τον αριθμό της επιδημίας SARS 2002-03, η οποία μόλυνε 5.328 άτομα και σκότωσε 349 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι παγκόσμιες λοιμώξεις από κοροναϊό αναφέρονται τώρα στο σύνολο των 6.145, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι εκτός Κίνας, σε σύγκριση με 8.273 λοιμώξεις του SARS και 775 θανάτους παγκοσμίως την περίοδο 2002-03.

Το κλείσιμο των τοποθεσιών στο Θιβέτ περιλαμβάνει το εμβληματικό παλάτι Potala, την επίσημη κατοικία του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ, του Δαλάι Λάμα στην πρώην πρωτεύουσα Λάσα, τον ναό Jokhang στο κέντρο της Λάσα και το παλάτι Norbulingka, την παραδοσιακή θερινή κατοικία του Δαλάι Λάμα. Η κεντρική κυβέρνηση διέταξε επίσης όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία να αναστείλουν τις πωλήσεις εγχώριων και διεθνών περιηγήσεων στο πλαίσιο προσπαθειών για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάδοσης.

Οι λοιμώξεις από κοροναϊό στην Κίνα αυξάνονται σταθερά. Από τον Τζον Χόπκινς CSSE

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα του ιού στην Αυτόνομη Περιφέρεια του Θιβέτ, ωστόσο, έχουν επιβεβαιωθεί λοιμώξεις στις κινεζικές επαρχίες που περιλαμβάνουν επίσης παραδοσιακά θιβετιανές περιοχές, με 24 περιπτώσεις στην επαρχία Gansu, έξι στο Qinghai, 108 στο Sichuan, 13 στο Xinjiang και 44 στο Yunnan, σύμφωνα με στοιχεία από Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς. Οι λοιμώξεις περιλαμβάνουν τρεις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στην κομητεία Garze στη δυτική επαρχία Sichuan, στην παραδοσιακή θιβετιανή περιοχή Kham.

Ένας κάτοικος της Λάσα αναφέρθηκε από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Radio Free Asia ότι οι δρόμοι στην πόλη των Ιμαλαΐων ήταν σχεδόν άδειοι: «Τα περισσότερα teashops και εστιατόρια είναι όλα κλειστά, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε υπηρεσία για να αποτρέψουν οποιαδήποτε συγκέντρωση πλήθους σε όλη τη Λάσα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η εξάπλωση της τη μόλυνση.» (Ράδιο Ελεύθερη Ασία)

«Ξεκινώντας από τις 27 Ιανουαρίου, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Λάσα υποχρεούνται να παραμείνουν σε ξενοδοχεία για 14 ημέρες και έπρεπε να υποβληθούν σε ενδελεχή σωματική εξέταση», ανέφερε σύμφωνα με μια άλλη πηγή στη Λάσα. (Ράδιο Ελεύθερη Ασία)

Η κεντρική κυβέρνηση καταρτίζει μέτρα σε προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας. Από το aljazeera.com

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW