Ναοί και γραφικές περιοχές στην Εσωτερική Μογγολία, Fujian και Liaoning αναγκάζονται να κρύψουν από την άποψη υπαίθρια βουδιστικά αγάλματα εν μέσω της πανεθνικής κίνησης του ΚΚΚ για την εξάλειψή τους.

Εκατομμύρια σε ξένα νομίσματα που σαπίζουν στο Lumbini, γενέτειρα του Βούδα
December 29, 2019
Διακοπή Paw-Fect: Η φιλική γάτα δοκιμάζει τη συγκέντρωση του βουδιστή μοναχού καθώς σέρνεται στην αγκαλιά του καθώς ψάλλει
January 7, 2020

Ναοί και γραφικές περιοχές στην Εσωτερική Μογγολία, Fujian και Liaoning αναγκάζονται να κρύψουν από την άποψη υπαίθρια βουδιστικά αγάλματα εν μέσω της πανεθνικής κίνησης του ΚΚΚ για την εξάλειψή τους.

01/06/2020

Το υπέροχο άγαλμα Shakyamuni Buddha βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Lianhua, που αντιμετωπίζει τον κίτρινο ποταμό στο Lianhua γραφικό θέρετρο, που βρίσκεται στο Baotou, μια πόλη στην εσωτερική Μογγολία. Κάτοικοι ενός κοντινού χωριού λένε ότι το άγαλμα ήταν σκαλισμένο από πάνω από 20.000 τόνους γρανίτη.

Το άγαλμα του Shakyamuni στην πόλη Baotou στην εσωτερική Μογγολία.

Ωστόσο, ο Shakyamuni ύψους 40 μέτρων δεν δραπέτευσε από την εκστρατεία του ΚΚΚ για την εξάλειψη όλων των μεγάλων υπαίθριων θρησκευτικών αγαλμάτων, τα οποία σαρώνουν τη χώρα: οι τοπικές αρχές διέταξαν να το κρύψουν σε ένα ειδικά κατασκευασμένο τεχνητό βουνό. Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το άγαλμα του Shakyamuni στη διαδικασία της κάλυψης.

«Ο Βούδας θα διαλογίζεται τώρα στο βουνό και θα εμφανιστεί ξανά όταν ο Xi Jinping κατέβει», αστειεύτηκε σαρκαστικά ένας χωρικός.

Πηγή είπε στον Bitter Winter ότι το γραφικό θέρετρο Lianhua χτίστηκε στο έδαφος ενός παλιού ναού με ιδιωτικές επενδύσεις που προσέλκυσε η κυβέρνηση της κομητείας Shaerqin για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Αφού διατάχθηκε να καλυφθεί το άγαλμα, όλα τα εν εξελίξει έργα στο θέρετρο έχουν ανασταλεί.

Σύμφωνα με την πηγή, νωρίτερα πέρυσι, πριν ξεκινήσει το έργο απόκρυψης του αγάλματος Shakyamuni, η κυβέρνηση προσέλαβε εργάτες για να καταστρέψουν βουδιστικά αγάλματα στο ναό του βουνού.

Για να αποφευχθούν τυχόν διαρροές πληροφοριών, οι τοπικές αρχές δαπάνησαν σημαντικούς πόρους για να μπλοκάρουν τους δρόμους μέχρι το βουνό με συρματοπλέγματα και να εγκαταστήσουν κάμερες παρακολούθησης. Το προσωπικό ήταν τοποθετημένο για να περιπολούν το βουνό για να αποτρέψουν τουρίστες και πιστούς από το να πάνε στην κορυφή.

«Το ΚΚΚ απαγορεύει στους ανθρώπους να λατρεύουν τον Βούδα και θέλει να σεβαστούν τον Μάο Τσε Τουνγκ επειδή ανησυχούν ότι η θρησκευτική πίστη θα αναλάβει το μυαλό και τις καρδιές των ανθρώπων», σχολίασε η πηγή.

Το εμβληματικό άγαλμα Amitābha Buddha έξω από το ναό Puzhao στο Longhai, μια επαρχιακή πόλη στην πόλη Zhangzhou στη νοτιοανατολική επαρχία Fujian, χτίστηκε το 2006 με κόστος πάνω από 1 εκατομμύριο RMB (περίπου 140.000 δολάρια).

Το άγαλμα Αμιτάμπχα ύψους 27 μέτρων.

Σύμφωνα με έναν τοπικό Βουδιστή, ο ναός, δημοφιλής στους Κινέζους και ξένους πιστούς, ενσωμάτωσε στυλ που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές παραδόσεις βουδιστικής αρχιτεκτονικής από άλλες χώρες, όπως η Μαλαισία, η Ταϊβάν και η Ταϊλάνδη. Το 2010, η τοπική αυτοδιοίκηση της απονεμήθηκε τον τίτλο «Ένας από τους βασικούς ναούς ανταλλαγής με την Ταϊβάν της Ζανγκζού».

Τον Νοέμβριο του 2019, το Τμήμα Εργασίας του Ενωμένου Μετώπου (UFWD) της πόλης και το Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων απαίτησαν από το ναό να καλύψει το άγαλμα της Alitābha. Οι τοπικοί Βουδιστές φοβούνται ότι η κρυμμένη εικόνα δεν θα περάσει κυβερνητικές επιθεωρήσεις και θα διαταχθεί να αποσυναρμολογηθεί.

Το άγαλμα του Αμιτάμπχα επισκιάστηκε με κυβερνητικές εντολές.

Η ίδια μοίρα είχε ένα άγαλμα κόκκινου χαλκού του Γήινου Καταστήματος Bodhisattva, που δωρήθηκε από έναν Βουδιστή τον Αύγουστο του 2019 στον ναό Anfu της πόλης Zhangzhou. Λιγότερο από 10 μέτρα ύψος, το εικονίδιο κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια RMB (περίπου $280.000) για την κατασκευή. Δύο μήνες αργότερα, ο ναός αναγκάστηκε από το τοπικό Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων να καλύψει το άγαλμα με σιδερένια σεντόνια. Ένα σύνθημα, που διαβάζει, «Μην ξεχνάτε την αρχική σας πρόθεση. Αγαπάτε τη χώρα σας, αγαπάτε τη θρησκεία σας» συνδέθηκε με το εξώφυλλο.

Το άγαλμα του Γήινου Καταστήματος Μποντισάτβα πριν και μετά το κάλυψαν.

Τον Οκτώβριο, ένα άγαλμα Guanyin σε ένα ναό στο νησί Geli της πόλης Zhuanghe στη βορειοανατολική επαρχία Liaoning καλύφθηκε με συνθήματα που καλούσαν για την προστασία των φυσικών πόρων. Η πύλη του ναού ήταν καλυμμένη με μαύρες σανίδες.

Το άγαλμα Guanyin στο νησί Geli καλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW