Βουδιστικοί ναοί συνεχίζουν να κατεδαφίζονται σε όλη την Κίνα.

Η ΠΕΡΊΕΡΓΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΤΗΣ RAY-ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΦΟΡΏΝΤΑΣ ΜΟΝΑΧΌΣ ΤΟΥ KOH SAMUI
January 8, 2020
Νταραμσάλα να έχει το θεματικό πάρκο του Βούδα
January 30, 2020

Βουδιστικοί ναοί συνεχίζουν να κατεδαφίζονται σε όλη την Κίνα.

Ακόμη και τα φιλανθρωπικά τους σχέδια, όπως η παροχή ενός σπιτιού για τους ηλικιωμένους, δεν γλιτώνουν.

του Λι Γκουάνγκ

«Αυτοί οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι σαν μια συμμορία ληστών.»

Jingxin Temple στο Zhengzhou, πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Henan, χτίστηκε το 2016, με κόστος πάνω από 6 εκατομμύρια RMB (περίπου 860.000 $) που χρηματοδοτήθηκε από έναν τοπικό Βουδιστή στα 60 της. Η γη για το ναό μισθώθηκε το 2012 για 40 χρόνια από τρεις χωρικούς, και η επιτροπή του χωριού ενέκρινε τη συμφωνία. Το 2017, ο ναός έλαβε επίσης άδεια λειτουργίας γηροκομείου για ηλικιωμένους Βουδιστές, οι οποίοι ζούσαν εκεί δωρεάν.

Η αρχική εμφάνιση του Ναού Jingxin.

Νωρίς το πρωί της 31ης Οκτωβρίου 2019, ο ναός και το γηροκομείο κατεδαφίστηκαν για «παράνομη χρήση της γης» και «διεξαγωγή θρησκευτικών δραστηριοτήτων χωρίς έγκριση». Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η τοπική κυβέρνηση έστειλε πάνω από 100 άτομα και έναν εκσκαφέα για τη δουλειά, ενώ περισσότεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι εμπόδισαν την κοντινή διασταύρωση.

Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι φρουρούν τη διασταύρωση δίπλα στο ναό.

Όταν πάνω από 30 κυβερνητικοί υπάλληλοι μπήκαν μέσα, ο υπεύθυνος του ναού ζήτησε τα έγγραφά τους. Σε απάντηση, ένας από τους αξιωματούχους άρπαξε βίαια το τηλέφωνό της και απείλησε να τη σιωπήσει με μια πετσέτα αν συνέχιζε να επιμένει. Η γυναίκα σύρθηκε βίαια έξω από το ναό, τα ρούχα της σκίστηκαν, και ένα από τα μάτια της τραυματίστηκε. Τέσσερις ώρες αργότερα, ο ναός και όλα τα παραρτήματά του ισοπεδώθηκαν με συντρίμμια που κάλυπταν όλα τα 13 αγάλματα του Βούδα και άλλα τιμαλφή

«Το ΚΚΚ υπερηφανεύεται για τις θρησκευτικές ελευθερίες που παρέχει στο λαό, αλλά στην πραγματικότητα, διαλύει σκόπιμα τους βουδιστικούς ναούς. Είναι υποκριτές», είπε από θυμό ένας ντόπιος χωρικός.

«Η θρησκεία μας διδάσκει να είμαστε καλοί άνθρωποι και να κάνουμε καλές πράξεις. Η κυβέρνηση δεν ανέχεται τίποτα δίκαιο», είπε ένας άλλος ηλικιωμένος χωρικός. «Αυτοί οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι σαν μια συμμορία ληστών που πρέπει να ξεφορτωθούν».

Ναός κατεδαφίστηκε μετά από μήνες παρενόχλησης

Ο Βουδιστικός Ναός Fushou, που βρίσκεται στην κομητεία Xing'an υπό τη δικαιοδοσία της πόλης Guilin στην Αυτόνομη Περιφέρεια Guangxi Zhuang, χτίστηκε πριν από 400 χρόνια. Καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, ξαναχτίστηκε το 2016. Ο δημοφιλής ναός είχε περισσότερα από 40 αγάλματα του Βούδα.

Η αρχική εμφάνιση του ναού Fushou.

Στις 4 Ιουνίου 2019, το Γραφείο Εθνοτικών και Θρησκευτικών Υποθέσεων της κομητείας εξέδωσε εντολή να κλείσει το ναό επειδή «ήταν ένας χώρος παράνομης θρησκευτικής δραστηριότητας» που χτίστηκε χωρίς έγκριση. Όλες οι θρησκευτικές δραστηριότητες έπρεπε να κατασχεθούν μέχρι τις 15 του μήνα. Όλες οι πινακίδες και οι πινακίδες αναγνώρισης διατάχθηκαν επίσης να αφαιρεθούν.

Ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο του ναού Fushou, που εκδόθηκε από το Γραφείο Εθνοτικών και Θρησκευτικών Υποθέσεων της επαρχίας Xing'an του Guilin.

Ακόμα και μετά το κλείσιμο του ναού, η κυβέρνηση δεν σταμάτησε να τον παρενοχλεί. Στις 16 Ιουνίου, περίπου 70 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του τοπικού αστυνομικού τμήματος, απέκλεισαν το ναό και αφαίρεσαν όλα τα αγάλματα του Βούδα. Κατά ειρωνικό τρόπο, πριν τους απομακρύνουν, οι αξιωματικοί κάλεσαν τους μοναχούς του ναού να χτυπήσουν την καμπάνα, να φωνάζουν ξόρκια και να εκτελέσουν βουδιστικά τελετουργικά.

«Στο παρελθόν, ληστές λήστευαν ανθρώπους τη νύχτα. Σήμερα, οι ληστές με αστυνομικές στολές λεηλατούν στο φως της ημέρας», ο υπεύθυνος του ναού δεν μπορούσε να κρύψει τον θυμό.

Στις 12 Δεκεμβρίου, περίπου 100 τοπική Υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας και αστυνομικοί δημιούργησαν τέσσερα σημεία ελέγχου στη διασταύρωση μπροστά από το Ναό Φούσου, για να αποτρέψουν την προσέγγιση ανθρώπων, καθώς δύο εκσκαφείς μεταφέρθηκαν για να τον κατεδαφίσουν.

Ο ναός Φούσου ισοπεδώθηκε.

Σύμφωνα με μια πηγή γνωστή για το θέμα, ο υπεύθυνος του ναού είχε επανειλημμένα υποβάλει αιτήσεις για το πιστοποιητικό εγγραφής του τόμου θρησκευτικής δραστηριότητας, αλλά απορρίφθηκε κάθε φορά

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW