Vijetnam najveći pagoda kompleks poziva proljeće hodočasnika

Vijetnam najveći pagoda kompleks poziva proljeće hodočasnika

Giang Huy siječnja 30, 2020 | 05:06pm GMT+7

Tisuće hodočasnika posjetilo je kompleks Tam Chuc Pagoda u sjevernoj provinciji Ha Nam, najvećoj zemlji koja se moli za mir i sreću u lunarnoj novoj godini.

Tam Chuc Pagoda leži na obalama istoimenog 600 hektara jezera opisanog kao mini-verzija UNESCO-ve baštine Ha Long Bay u provinciji Quang Ninh, dom brojnih malih otočića. Kompleks Tam Chuc pokriva 5.100 hektara, od čega pagoda zauzima 144.

Tijekom protekla dva dana sve je veći broj hodočasnika posjećivao pagodu, pretrpanu parkiralištima.

Posjetitelji doći do pagode putem električnog automobila ili broda, povratna karta košta VND200.000 (8,7 dolara) po osobi.

Vijetnamski, osobito budisti, imaju dugu tradiciju posjećivanja pagoda i hramova u prvom lunarnom mjesecu moliti za mir i sreću u novoj godini. Procjenjuje se da je preko 70 posto stanovništva Vijetnama ili budisti ili slijede budističke prakse.

Posjetitelji se ukrcaju na brod, svaki dizajniran s maksimalnim kapacitetom od 60 putnika.

Sa samo 500 električnih automobila u službi, mnogi su se posjetitelji morali držati na bočnim stranama vozila. Jednosmjerne karte za vožnju električnim automobilom od 12 km oko pagode koštaju VND90,000 ($4) po osobi.

Gotovo 100 autobusa mobilizirano je pomoći transportu vjernika na pagodu.

13 metara visoka Ngoc (Pearl) Pagoda, smještena na 468 metara visokoj planini, smatra se lokalnim remek-djelo kamene arhitekture. Cijela struktura izrađena je od crvenog granita težine preko 2.000 tona, bez cementa koji se koristi u zglobovima.

Iz Ngoc tornja posjetitelji mogu uživati u zračnom pogledu na cijeli kompleks.

Legenda kaže da je sedam vila u obliku sedam zvijezda letjelo s neba na planinu Tam Chuc kako bi lutale zemljom. Šarmantni krajolik pokazao se tako privlačnim da su se zaboravili vratiti kući iako je Bog Neba šest puta zvonio zvonom opoziva.

Šest otočića ispred Tam Chuc Pagode predstavljaju šest zvona, dok sedam otočića iza simboliziraju sedam vila.

Prošle godine, Tam Chuc Pagoda domaćin je Dan UN-a Vesaka, koji obilježava rođenje i prosvjetljenje Bude.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW