Feriți-vă de incident

Meditaţia de a stinge incendiile şi focul mâniei
February 19, 2020
„Presupus fictiv”
February 24, 2020

Feriți-vă de incident

de Maestrul Acharavadee Wongsakon

(Vă rugăm să găsiți versiunea thailandeză de mai jos)

Înțelegerea greșită sau viziunea falsă este foarte periculoasă pentru omenire. Odată ce se formează, intenția și acțiunile noastre vor merge prost. Nesănătoasă este comisă în mod intenționat fără să știe că este greșit. Ca urmare, ușile spre cer sau nibbana sunt închise.

Potrivit Abhidammattha — Sangaha, cel mai rău punct de vedere fals este Niyata-Micchaditthi în timp ce altele sunt comune. Trei tipuri de Niyata-micchaditthi sunt:

Natthika-ditthi - Negarea efectului. De exemplu, după ce toate ființele mor, nu mai rămâne nimic. Nu există renaştere. Nici un efect de a da departe (dana). Nici un efect din acțiunile bune sau rele.

Ahetu-ditthi - Negarea cauzei. Nu credeți că fericirea sau suferința tuturor fițelor nu are nimic de-a face cu cauza.

Airiya-ditthi - Negarea oricărei acțiuni. Este o intelegere gresita ca orice actiune facuta nu va avea nici un efect pozitiv, nici negativ.

Cei care o au pe Niyata-Micchaditthi se vor naşte cu siguranţă în iad. Binecuvântarea lui Buddha nu-i poate salva cu succes.

Cauza lui Michaditthi, constă în credință de poveste cu cuvânt din gură Ayonisomanasikara sau considerație non-critică

Cauza unei viziuni false pare imaterială, dar a avut un impact sever asupra vieții.

O poveste a Calului Troian este un adevărat exemplu al lui Ayonisomanasikara. Troia, un mare oraș antic, a fost prăbușit pur și simplu din cauza lipsei unei considerații atente (Yonisomanasikara).

Cal troian pe scurt

După un asediu de 10 ani fără rod, grecii au construit un cal uriaş de lemn, şi l-au ascuns pe Ulise şi o forţă selectivă de oameni înăuntru. Grecii s-au prefăcut că pleacă. Planul lui Ulise cerea ca un singur om să rămână în afara calului; Sinon se comporta ca și cum grecii l-au abandonat, lăsând calul drept cadou pentru troieni și această ofrandă zeiței Atena. Asta i-a păcălit pe troieni să tragă calul în oraşul lor ca trofeu al victoriei. În acea noapte, forța greacă s-a strecurat din cal și a deschis porțile pentru restul armatei grecești, care a navigat înapoi sub acoperirea nopții. Grecii au intrat și au distrus orașul Troia, punând capăt războiului.

Oamenii mari din Troia au devenit sclavi pentru că au crezut că uriaşul cal de lemn le va aduce noroc. Aceasta este Ayonisomanasikara.

Există un potop rapid de informații pe social media. Putem forma cu uşurinţă o vedere falsă dacă nu avem o analiză atentă. Viziunea falsă comună include neîncrederea în virtute (sila), cauză-efect (karma) și recunoștința. Întârzierea efectului de la karma îi induce pe oameni să creadă că karma nu există și nu crede în cauză-efect. Credința lor puternică și stabilă în bine și recunoștință față de părinți, profesori, națiune, religie și monarhie a fost zdruncinată și descrescătoare. Trişatul e peste tot. Neglijența comportării grijulii față de binefăcători duce la nerecunoștință, nitpicking persoanele virtuoase cu părtinire.

Este similar cu situația în care am fost distrus cu o fotografie de călugări care mi-au recunoscut respectul prin „wai” imediat - plătindu-mi respectul. Acei călugări sunt studenţii mei de la Vipassana încă de la gospodarie şi obişnuiesc să plătească respect faţă de profesor, uitându-şi statutul de călugăriţă.

Persoanele rău intenționate folosesc în mod intenționat fotografia pentru a discredita și a mă distruge fără a menționa bunătatea făcută pentru menținerea și dispersarea budismului. Cei care aud și cred povestea fără o atenție atentă ar comite, din păcate, o gravă neliniștea.

Consecința de a nu avea o atenție atentă este extrem de gravă. Fiți atenți la o vedere falsă în orice moment. Fie ca toți să fie salvați de sclavie din cauza lipsei de considerație atentă.

„Luați în considerare, ia în considerare foarte mult” a învățat Somdet Phra Phutthachan (Pentru Frommarangsi).

Vipassana Maestru Acharavadee Wongsakon

6 Aprilie 2018

Feriți-vă de incident

Omul, plin de spurcare, poate fi apperceptiv.

Atâta timp cât Arhant nu este atins, ruperea preceptului este încă posibilă.

Este un sensibil logic, fără îndoială.

Fără o analiză atentă, este probabil să formeze Micchaditthi.

Michaditthi este cauzat de probleme aparent mici:

Unul este să asculți și să crezi povești prin cuvânt din gură, altul este Ayonisonamasikara.

Toate fapte bune efectuate persistent pentru întreaga viață ar fi în pericol doar pentru că nu a fost conștient de Miccaditthi.

Vipassana Maestru Acharavadee Wongsakon

Traducător: Peeraphong Chearanai

„Feriți-vă de incident”

Cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? În plus, nu se poate face nici o problemă, nici o problemă.

Cu toate acestea, atunci când este vorba despre un loc în care să se facă o zi de zi cu zi, o să se facă o zi de zi cu zi.

„De ce nu se poate spune că nu se va mai face decât să se înscrie?”

- Ce e? - Ce?

- Da. - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce este? - Ce? - Ce?

- Da. - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Cum să nu te mai pui?

- Da. - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

Cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

- Ce este? - Ce? - Ce?

- Cum să nu te mai abţii de la un an la un an la care să nu te mai abţii!

Cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult? Cal troian

De ce? De ce? De ce? - Cum să nu mai ai? - Cum să nu te mai pui? - Ce? - Ce? - Ce? Thai - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Baha Bombe

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Pachetar - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult cu cât mai mult? Bachou

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Cum se poate! - Cum să nu te mai abţii de la un an la un an la care să te la un loc - Ce este? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Sweno - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

Cicicum

- Ce? - Ce? - Ce?

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? Bahnaku

- Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce? - Ce?

„Bombe”, „De ce?”

- Cum să nu te mai pui? - Cum să nu mai ai?

6 Candale 2018

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW