Meditimi për të nxjerrë zjarrin dhe zjarrin e zemërimit

Meditimi për të nxjerrë zjarrin dhe zjarrin e zemërimit
January 19, 2020
Beware of Mishap
February 24, 2020

Meditimi për të nxjerrë zjarrin dhe zjarrin e zemërimit

Janar 11, 2020Nga Khun Pattana

Australia, toka shumë udhëtarë e quajnë parajsë, duke qenë e pasur me natyrë, tani po përballet me zjarret më të rënda në histori. Lajmi tragjik transmetohet çdo ditë. Qielli i ndritshëm i qartë kthehet ditën e natën e kuqe ndërsa tymi dhe hiri përhapen në ajër. Njerëzit duhet të veshin maskë për të filtruar gazin toksik ashtu si në fiction shkencore rreth ditës së apokalipsit. Por kjo nuk është një fiction, është e vërtetë. Edhe më keq, kafshët e pafajshme, në mes të zjarrit, vdiqën mjerë. Vetëm duke kaluar nga një fireplace ose duke u djegur, ne do të kemi dhimbje të forta. Ky incident tragjik ka shkaktuar që më shumë se pesëqind milionë jetë të egra të vdesin ndërsa të mbijetuarit jetojnë pa ushqim apo ujë. Përveç zjarrit që flakëron në këtë tokë, në anën tjetër të botës, zjarri brenda është shpërthyer në Iran nga vrasja e personit të shquar të vendit të bërë nga SHBA. Kjo mund të ketë origjinën e zjarrit të luftës.

Situata ka arritur pikën e thyerjes ku nuk ka rrugëdalje dhe nuk ka kthim. Megjithatë, zjarri mund të shuhet nga fuqia e ftohtë dhe më e fuqishme - mendja e mëshirshme. Kjo është arsyeja pse meditatorët nga e gjithë vendi erdhën në Techo Vipassana Retreat Center për të përdorur fuqinë nga mendja e tyre e trajnuar mirë për të shëruar botën. Përballë pemës së shenjtë Bodhi, më shumë se pesëqind praktikues meditimi në uniformë të pastër të bardhë u ulën elegante në mënyrë që si trupa, e gatshme për të marrë përsipër çdo mision të udhëhequr nga Mjeshtri Acharavadee Wongsakon, Vipassana Mjeshtër i Techovipassana. “Bota po përballet me shumë fatkeqësi. Tajlandë po vuan nga thatësira. Ulur së bashku në të njëjtën fushë energjie do të krijojë fuqi të madhe. Meditimi do të sjellë rryma të ftohta në botë dhe do të krijojë një shtytje të kundërt për t'u bërë një frymëzim, duke ndryshuar mendimin e njerëzve. Ne duhet të përdorim ujë për të shuar bushfires... Kjo është pjesërisht e saktë. Por thelbi i rëndësishëm i këndimit dhe përhapjes së dashurisë është se jo vetëm që do të ndihmojë shpirtrat e atyre që vdiqën tmerrësisht, por fuqia e mëshirshme gjithashtu do të krijojë unitetin dhe do të hapë rrugën për zjarrfikësit. Do të qetësohet rrymat, sidomos ndjenjat e ashpra. Kjo është arsyeja pse ne jemi këtu. Një orë jonë është kaq kuptimplotë. Faleminderit të gjithëve që jeni këtu”. Master dha predikim në një ton të butë dhe qetësues. Rryma e ajrit po dridhej dhe era shpërtheu sikur ajo po e përqafonte botën me dashuri dhe ngushëllonte tre botët.

Mjeshtri vazhdoi me zë të vendosur, “Ardhja e secilit është të paguajë botën. Dridhje jonë ftohjes për të shëruar situatën. Fjala po përballet me problemin masiv, si një meditator i cili ka fuqi të lartë të mendjes, ju mund të ndihmoni. Nëse ata mund të ndryshojnë në thelb, njerëzit mund të bëjnë gjënë e duhur. "Meditimi filloi në mot të nxehtë pa lëvizje në ajër.Trupi im ishte plot me dhimbje me tortura të pazakonta. Kur mendja është rryma e energjisë dhe trupi është elementi që lidhet me të gjithë botën, fuqia e elementit të zjarrit u rrit, duke treguar lidhjen në nivelin thelbësor. Zjarri dogji errësirën në mendje, i mbështetur nga fuqia nga Gem Triple dhe të gjithë Masters. Trupat e praktikuesve ishin të lidhur për të djegur shkakun e zjarreve dhe zjarrin e zemërimit. Kah fundi i misionit, shkaqet e të gjitha zjarreve fluturuan si një lumë ndërsa fundi tjetër dukej të ishte një oqean i gjerë dhe i ftohtë. Megjithëse incidenti filloi me një zjarr të djegur, fuqia e Vipassanës e ftohu mrekullisht botën. Pas meditimit, Mjeshtri udhëhoqi lutjen, këndimin dhe shtrirjen e dashurisë. Rryma e Triple Gem u përhap në të gjithë zonën. Ndërsa meditatorët po këndonin Maha Karuniko Katha, Mjeshtri u ngrit nga stol dhe hodhi ujin para pemës së shenjtë Bodhi. Uji tepër dhe shpejt depërtoi nëpër tokë. Në të dytën dhe të tretën herë, para se uji të prekte tokën, pashë sipërfaqen e tokës të ndarë për të mbajtur ujin që Mjeshtri derdhi me mendjen e saj të pastër. Pastaj uji u përhap dhe u depërtua gjerësisht. Atë natë, hëna shkëlqeu me rrezatues të përgjakshëm të kuq. Kur e shikonte atë, mendja ime mund të ndiente rrymën e ashpër të energjisë që tronditi trupin tim. Rrezatuesi i kuq në mes të errësirës më bëri të ndihem i pashpjegueshëm i trishtuar. Kjo mund të jetë nga vuajtjet e të gjithë shpirtrave që u ngritën në ajër së bashku me urrejtjen, gjë që bëri që drita e hënës të pasqyrojë një rrymë të tillë. Por me freski nga mendja e mëshirshme e trupave Bodhisattva dhe Dhamma, të gjitha zjarret janë ftohur. Kjo përfundimisht bëri që hëna të shkëlqejë me shkëlqim si hëna e plotë përsëri. Nga momenti kur uji i pastër u derdh nga dora e të dhembshurve, më pak se 48 orë pas, zjarret e shkurreve që kanë djegur për 3 muaj në New South Wales mund të kontrolloheshin për shkak të shiut që derdhi mrekullisht. Ky mision u vlerësua vërtet nga tre botët. Ishte një mision që pak njerëz janë të vetëdijshëm dhe të shohin rëndësinë. Dhe ishte edhe më e vështirë të gjente këdo që sakrifikonte me plot dhembshuri për të ndryshuar botën me mendjen e Bodhisattva si Mjeshtër Acharavadee Wongsakon. Unë përulet me përulësi për të paguar respekt për Triple Gem dhe të gjithë Masters me mirënjohje të madhe. Unë përkulem përulur për të paguar respekt për Master Acharavadee Wongsakon. Për shkak të jush, njerëzit dhe të gjitha qeniet ende kanë shpresë. Gëzohem me të gjithë ata që u bashkuan me misionin, si ato të dukshme ashtu edhe të padukshme.

Përkthim: Tarinsiri Deemongkol

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW