Meditacija, da bi dal ven bushfires in ogenj jeze

Meditacija, da bi dal ven bushfires in ogenj jeze
January 19, 2020
Beware of Mishap
February 24, 2020

Meditacija, da bi dal ven bushfires in ogenj jeze

11. januar 2020By Khun Pattana

Avstralija, dežela, ki jo mnogi potniki imenujejo raj, bogata z naravo, se zdaj sooča z najhujšimi bushfires v zgodovini. Tragična novica se oddaja vsak dan. Svetlo jasno nebo postane rdeče dan in noč, medtem ko se dim in pepel razširita v zrak. Ljudje morajo nositi masko za filtriranje strupenega plina tako kot v znanstveni fantastiki o dnevu apokalipse. Ampak to ni fikcija, resnično je. Še huje so nedolžne živali, sredi ognja, umrle nesrečno. Samo mimo kamina ali izgorevanja, bomo imeli hude bolečine. Ta tragični incident je povzročil umrlo več kot petsto milijonov divjih življenj, medtem ko preživeli živijo brez hrane ali vode. Poleg gorečega ognja v tej deželi, na drugi strani sveta, je požar v Iranu izbruhnil iz atentata na vidno osebo v državi, ki ga je naredila ZDA. To lahko izvira ogenj vojne.

Stanje je doseglo prelomno točko, kjer ni izhoda in brez vrnitve. Vendar pa ogenj lahko ugasne s hladno in najmočnejšo močjo - sočutnim umom. Zato so meditatorji iz vsega kraja prišli v Techo Vipassana Retreat Center, da bi uporabili moč iz svojega dobro usposobljenega uma, da bi ozdravili svet. Pred sveto Bodhi drevo, več kot petsto meditacijo praktikov v čisto belo uniformo sedel elegantno, da bi kot četa, pripravljena prevzeti vsako misijo, ki jo vodi Master Acharavadee Wongsakon, Vipassana Master of Techovipassana. »Svet se sooča s številnimi nesrečami. Tajska trpi zaradi suše. Sedenje skupaj na istem energetskem področju bo ustvarilo ogromno moč. Meditacija bo prinesla kul tokove v svet in bo ustvarila povratni zagon, da postane navdih, spreminjanje misli ljudi. Moramo uporabiti vodo za gašenje bush fire... To je delno pravilno. Toda pomembno bistvo petja in širjenja ljubezni-prijaznosti je, da ne bo samo pomagalo dušam tistih, ki so umrli grozno, ampak sočutna moč bo ustvarila tudi enotnost in odprla pot gasilcem. Ohladila bo tokove, še posebej ostre občutke. Zato smo tukaj. Naša ena ura je tako smiselna. Hvala vsem, ker ste tukaj.« Mojster je dal pridigo v nežnem in pomirjujočem tonu. Zračni tok se je tresel in veter je pihal, kot da bi z ljubeznijo objemala svet in tolažila tri svetove.

Mojster je nadaljeval z odločnim glasom: »Prihod vseh je vrniti svet. Naše hladilne vibracije zdraviti situacijo. Beseda se sooča z velikim problemom, kot meditator, ki ima visoko moč uma, lahko pomagate. Meditacija se je začela v vročem vremenu brez gibanja v zraku. Ko je um energijski tok in telo je element, ki se povezuje s celim svetom, se je moč požarnega elementa povečala, kar kaže na povezavo v elementarni ravni. Ogenj je zažgal temo v mislih, ki jo je podpirala moč iz Trojnega dragulja in vseh mojstrov. Telesa praktikov so bila povezana, da bi zažgali vzrok za buše in ogenj jeze. Proti koncu misije so vzroki za vse požare leteli kot reka, medtem ko se je drugi konec zdelo, da je velik in hladen ocean. Čeprav se je incident začel z gorečim ognjem, je moč Vipassana čudežno ohladila svet. Po meditaciji je Mojster vodil molitev, petje in razširjanje ljubezni-prijaznost. Tok Triple Gem se je razširil po celotnem območju. Medtem ko so meditatorji pevali Maha Karuniko Katha, je Mojster vstal s klopi in spustil vodo pred svetim drevesom Bodhi. Voda je neverjetno in hitro pronica skozi tla. V drugem in tretjem času, preden se je voda dotaknila tal, sem videl površino zemljišča ločena, da imajo vodo, ki jo je Mojster vlil s svojim čistim umom. Potem se je voda razširila in široko prodrla. Tisto noč je luna sijala s krvavim rdečim sevanjem. Ko gledamo na to, lahko moj um počutim kruto energijo tok, ki je pretresel moje telo. Rdeča sijoča sredi teme me je počutila nerazložljivo žalostna. To je morda iz trpljenja vseh duš, ki so se skupaj s sovraštvom dvignile v zrak, zaradi česar je mesečina odražala tak tok. Toda s hladom iz sočutnega uma čete Bodhisattva in Dhamma so se vsi požari ohladili. To je sčasoma naredilo, da je luna sijala svetlo kot polna luna znova. Od trenutka, ko je bila čista voda vlita iz roke sočutnega, manj kot 48 ur po tem, so lahko grmičevje, ki so gorele 3 mesece v Novem Južnem Walesu, nadzorovali zaradi dežja, ki se je čudežno prelil. To poslanstvo so resnično pohvalili trije svetovi. Bilo je poslanstvo, da se malo ljudi zaveda in vidi pomen. In še težje je bilo najti vsakogar, ki žrtvujejo s polnim sočutjem, da bi spremenil svet z umom Bodhisattva, kot je Master Acharavadee Wongsakon. Ponižno se poklonim, da bi spoštoval Trojni dragulj in vse Mojstre z veliko hvaležnostjo. Jaz ponižno poklonil spoštovati Master Acharavadee Wongsakon. Zaradi vas imajo ljudje in vsa bitja še vedno upanje. Veselim se z vsemi, ki so se pridružili poslanstvu, tako vidnimi kot nevidnimi.

Prevod: Tarinsiri Deemongkol

%d bloggers like this:
The Buddhist News

FREE
VIEW